پرش به محتوا

برگه:SeyrHekmatDarOrupa.pdf/۵۶۰

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.

تهییج همشهریان بر مقاومت با دشمن مداخله عظیم داشت . زوجه اش نیز در بیمارستان به پرستاری زخم خوردگان و بیماران جنگ می پرداخت ، و در نتیجه همین پرستاری بیمار شد وچون او بهبود یافته خود فیخته مبتلی گردید ، و در آغاز سال ١٨١٤ به مرضی که از بیماران جنگ به او سرایت کرده بود در پنجاه و دو سالگی در گذشت.

از تصنیفات او آنچه مهم است یکی کتابی است به نام « بنیاد تحقیق در علم، و دیگری به نام «حقوق طبیعی، و نیز کتابی دارد در ه سرنوشت انسان، ودیگری در احوال ضروری دانشمند، ورسالهای در - طريق وصول به زندگانی سعادتمند » . رساله ای هم که بر طبق فلسفة كانت نگاشته و پیش از این بدان اشاره کردیم به این اسم است و نقادی در امر وحی». کتابی هم دارد در علم اخلاق که در کمال اهمیت استوما به شرح مندرجات يك يك از اين تصنیفات نمی توانیم بپردازیم و نتيجه وحاصل آنها را به بیانی که مقتضی می دانیم در می آوریم .

۲-مقدمه برای فلسفه فيخته

خوانندگان آگاهند و از مطالعه دو جلد اول همین کتاب نیز دانسته می شود که حکمای جهان همه وقت در این فکر بوده اند . که علم[۱] به اشیاء و چگونگی احوال آنها برای انسان چه قسم دست میدهد . وهم از زمان باستان به این نظر رسیدند که انسان قرائی دارد و به


  1. Science یا Connaissance البته خوانندگان در معنی این کلمه اشتباه نمی کنند با علمی که شخص از کتاب و مدرسه و معلم می آموزد . ، چه در اینجا مقصود علمی است که انسان از روز اول که به دنیا می آید به توسط حواس ظاهر و باطن از امور جهان در می یابد.
–۱۱–