برگه:Majlis Melli 2.pdf/۶۵

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
بند سوم-دورهٔ دوم تقنینیه
–۲۹۹–
قانون ثبت اسناد

اولا – کور یا گنگ یا کر یا دیوانه یا غیر بالغ باشند. ثانیاً – اشخاصی که در معامله ذینفع اند یعنی در خود سند معامله راجع بفایده و نفع آنها چیزی نوشته شده است. ثالثاً – خدمه مباشر ثبت و اجزاء او چه در مباشرت ثبت اسناد باشند و چه در خارج آن. رابعاً – اقوام اصحاب معامله تا درجه چهار و همچنین خدام اصحاب معامله. خامساً – اشخاصیکه بواسطه ارتکاب بجنایات محکوم شده‌اند. مادهٔ ۶۰ – مباشر ثبت نمیتواند برای ثبت اسنادی را قبول کند که موضوع آن و معامله که شده است مخالف قوانین شرع و مملکت باشد و الا ثبت از درجه اعتبار ساقط است.

مادهٔ ۶۱ – هر گاه اصحاب معامله یا مطلعین زبان فارسی را ندانند و مباشر ثبت نیز زبان آنها را نداند حضور مترجم لازم است.

مادهٔ ۶۲ – در دفتر ثبت علاوه بر مندرجات مادهٔٔ (۴۸) اسامی مطلعین و و سائل تحقیق هویت آنها و هویت اصحاب معامله و همچنین اسنادی که اصحاب معامله یا مطلعین در اثبات هویت خودشان ابراز مینمایند و وکالتنامه مصدقه و کلا باید صریحاً بعد از ثبت سند قید شود و نیز باید اسامی‌اشخاصیکه حق گرفتن صورت را دارند قید شود.

مادهٔ ۶۳ – تصدیقنامه هویت و وکالتنامه در مباشرت ثبت ضبط و در روی آنها تاریخ سال و ماه و روز و نمرة ثبت دفتر قید شود.

مادهٔ ۶۴ – مباشر ثبت قبل از ثبت سند حقی که بآن تعلق میگیرد باصحاب معامله یا وکلاء آنها اعلام مینماید و بعد از تحصیل رضایت آنها سندرا ثبت میکند.

مادهٔ ۶۵ – ثبت اسناد باید بزبان و خط فارسی باشد و سندی که بغیر زبان یا خط فارسی است باید مطابقت ترجمه آن با اصل بدواً بتصدیق عالم بآن زبان یا خط رسیده ترجمه مصدقه را مباشر ثبت قبول و ثبت نماید و اگر فقط امضاء سند بغیر خط فارسی باشد باید بتصدیق عالم بآن خط فارسی نوشته و بامضای آن عالم رسیده برای ثبت قبول شود.

مادهٔ ۶۶ – ثبت باید خوانا بوده و اعداد راجعه بمبلغ و تاریخ و نمره لااقل باید یک مرتبه با تمام حروف نوشته شود و همچنین تاریخ و نمره باید باتمام حروف در روی سندی که ثبت شده است نوشته شود.

مادهٔ ۶۷ – فاصله سطور از همدیگر باید بیک اندازه بوده سطور در یکجا شروع شده و در یکجا ختم شود بالا بردن سطور در آخر سطر اکیداً ممنوع است باید هر جا که سطر بانتها رسید مباشر ثبت بقیه مطالب را بسطر نو ببرد جای سفید و تصحیح و اضافه جایز است فقظ به شرایط ذیل: