برگه:Majlis Melli 2.pdf/۴۸

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
بند سوم – دورهٔ دوم تقنینیه
–۲۸۲–
قانون دیوان محاسبات

مدعی‌العموم مراتب را کتباً بدیوان محاسبات اظهار میکند و حکمی از طرف دیوان مزبور که متضمن مهلت مذکوره در مادهٔ (۶۲) باشد صادر میشود حکم مزبور بتوسط مدعی‌العموم بادارهٔ متبوعه صاحب جمع داده خواهد شد که باو ابلاغ کند.

مادهٔ ۱۲۲ – اگر صاحب جمع یا وکیلش در رأس مدت حاضر شد مطابق مادهٔ (۸۹) و بعدها رفتار میشود در صورتیکه در رأس وعده حاضر نشوند رئیس محکمه بدرخواست مدعی‌العموم می تواند روز محکمه را معین و یکنفر از مستشاران را بسمت مخبری برقرار کند.

مادهٔ ۱۲۳ – در روز معین دیوان محاسبات موافق ماده (۶۳) صاحب جمع را بیک جزای نقدی محکوم ساخته و حکم می‌کند که مدعی‌العموم حساب صاحب جمع را بوسیله مقتضیه ترتیب داده تسلیم نماید تا در محکمه رسیدگی شود این حکم بادارهٔ متبوعه صاحب جمع داده میشود که باو ابلاغ کنند – بر این حکم دیوان محاسبات موافق ترتیبات مواد (۱۱۱) تا (۱۲۰) می توان اعتراض کرد.

فصل سوم

در تجدید نظر

مادهٔ ۱۲۴ – تقاضای تجدید نظر باید در ظرف مدت مذکوره در مادهٔ (۷۳) بعمل آمده و تمام اسنادی که راجع به صحت تقاضا است منضم بعرضحال شود این عرض حال با اسناد مزبوره با به بطرف ابلاغ شود پس از آن دیوان محاسبات در باب قبول استدعای تجدید نظر شور کرده و بعد بترتیب معمول حکم صادر می‌کند.

مادهٔ ۱۲۵ – در صورت قبول تجدید نظر در حکمی که صادر می‌شود ذکر دلیلی نخواهد شد حکم مزبور بامضای دفتردار کل رسیده بشخصی که تقاضای تجدید نظر کرده یا بوکیلش ابلاغ میشود و تاریخ ابلاغ در کتابچهٔ ثبت و در ظرف سی روز از این تاریخ سواد دیگری بطرف شخصی که تقاضا نموده ابلاغ و پس از آن موافق ترتیباتی که در باب محاکمهٔ ابتدائی گفته شد عمل می‌شود.

مادهٔ ۱۲۶ – حکم قبول تجدید نظر باعث توقیف اجرای حکم اولی نیست ولی هر گاه توقیف حکم تقاضا شود دیوان محاسبات می‌تواند حکم را توقیف و برای این امر اگر لازم داند حکم بدادن وجه‌الضمانه نماید.

مادهٔ ۱۲۷ – در صورتیکه تجدید نظر قبول نشود حکمی که صادر می‌شود باید مستند بدلیل بوده بشخصی که تقاضای تجدید نظر کرده است ابلاغ و اسناد مذکوره در مادهٔ (۱۲۴) را که تحویل دفتر کرده بود مسترد نماید.