برگه:Kayhan13320525.pdf/۵

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی نشده است.

احتیاجات مردم

سازمان لوله‌کشی بمردم گودها جواب رد میدهد

آیا اهالی گودها باید برای همیشه از آب تمیز محروم بمانند؟

اداره لوله‌کشی از لوله‌کشی ناحیه گودهای جنوب شهر خودداری می‌کند این موضوع را دیروز بموجب خبری که خبرنگار ما بدست آورده است سازمان لوله‌کشی آب شهرداری تهران اطلاع داده است. خبرنگار ما میگوید که چندی پیش شهرداری تهران بدنبال تقاضاهای مکرر اهالی گودها - طی نامه‌ئی از سازمان لوله‌کشی خواسته بود که بعضی کوچه‌های پرجمعیت گود های جنوب شهر را لوله‌کشی کند و آب چاههای عمیق را بین مردم این ناحیه که از پرجمعیت‌ترین مناطق تهران است توزیع کند.

اداره لوله‌کشی نیز یکی دو نفر از مهندسین خود را ماموربن رسیدگی بآن امر نمود، ولی متاسفانه گویا مهندسین مزبور لوله‌کشی گودها را مقرون بصرفه ندانسته و اظهار داشته‌اند که لوله‌کشی در این ناحیه لزومی ندارد و سازمان لوله‌کشی هم بر مبنای اظهار نظر همین مهندسین به تقاضای شهرداری جواب رد داده است

خبرنگار ما که دیروز از گودهای جنوب شهر دیدن کرده است میگوید اگر منطقه‌ئی از شهر واقعا احتیاج بآب لوله داشته باشد، گودهای جنوب شهر است، زیرا آب این ناحیه بی اندازه کثیف است و پس از گذشتن از جویها - که مثل اغلب نقاط تهران سر باز است و زباله و انواع کثافت در آن انباشته - میکرب‌های گوناگونی را با خود بهمراه میبرد و آب هنگامی بگودها میرسد که بهیچوجه قابل شرب نیست و آشامیدن آن موجب نشر بیماری‌های مختلفی که ساری‌ترین آن اسهال کودکان است میگردد. اهالی گودها اغلب از فقیرترین و بی‌چیزترین مردم تهران هستند و باین جهت بر خلاف اهالی شمال شهر نمی توانند از آب چاه استفاده کنند و ماهی سی ریال یا بیشتر بپردازند زیرا همان سی سال در زندگی آنها نقش موثری بازی می‌کند و میتواند گوشه‌ئی از احتیاجات آنها را تامین کند

همین خبرنگار میگوید بسیاری از اهالی گودها دچار امراض معدی شدید می‌باشند و اغلب زنها بدل‌درد دچارند و بنا بگفتهٔ یکی از پزشکان که در نزدیکی گودها مطب دارد، علت این دل دردهای مزمن بدی آب مشروب این ناحیه است که بهیچوجه نمی‌توان آن را قابل شرب دانست. بعضی از گودها نیز می‌توانند از آب چاههای عمیق استفاده کنند ولی واژه ناخوانا چاههای عمیق نیز اغلب در ساعات روز باز است و معلوم است که آبی که در روز از جویهای خیابان پس از یکصد یا دویست متر تا چه اندازه قابلیت شرب خود را از دست می‌دهد

یکی از ساکنین گودها که هنوز از جواب سازمان لوله‌کشی اطلاعی نداشت وقتی از خبرنگار ما شنید که محله آنها لوله‌کشی نخواهد شد بتعجب فرو رفت و گفت: گود ما در حوزه لوله‌کشی واقع شده چطور نمیخواهند آنرا لوله‌کشی کنند؟ این کار را بچه چیز میتوان تلقی کرد؟ آیا فقط باید خیابانهای شاهرضا و شاه و شاه‌آباد را لوله‌کشی کرد و فقط مردم آن خیابانها هستند که بشهرداری مالیات می‌دهند؟

یکی دیگر از ساکنین گودها - که در ماههای اخیر چندین بار برای لوله‌کشی گودها بشهرداری مراجعه کرده است گفت «گود ما حداقل یکصد هزار یعنی یکدهم شهر تهران جمعیت دارند و تصمیم اداره لوله‌کشی را اینطور میتوان تعبیر کرد که این یکصد هزار نفر حق حیات ندارند و باید مثل کرم تا ابد در میان کثافات بلولند و لای و لجن را بعنوان آب آشامیدنی تحویل زن و بچه خود بدهند. در جائیکه حداقل یک دهم بودجه شهر را ما می‌پردازیم و آسفالت و برق و درختکاری خیابان های شمال و ایجاد پارک شهر از محل پول کسانی تامین میشود که سازمان لوله‌کشی آنها را قابل نمیداند از آب لوله استفاده کنند.

خبرنگار ما میگوید اطلاع از تصمیم اداره لوله‌کشی موجب خشم و عصبانیت اهالی گودها شده است و بهتر است سازمان لوله‌کشی در تصمیم خود تجدید نظر نماید و پرجمعیت‌ترین ناحیه شهر را که در هر حال جزء تهران است از اساسی‌ترین احتیاجات یک اجتماع یعنی آب مشروب محروم نسازد


دنباله گزارش خبرنگار ما که از نواحی سیلزده رودبار دیدن کرده

وضع معادن ذغال گلندرود و کارگران معدن و تقاضاهای آنها

توضیحاتی درباره معدن ذغال گلندرود

در سال ۱۳۱۳ جمعی از کارشناسان معدن باتفاق مامورین اداره معادن به گلندرود که رگه‌های ذغال سنگ در آنجا دیده شده بود رفتند و از همان سال شروع ببهره‌برداری از ذغال سنگ معدن مزبور کرد این معدن اکنون احتیاج کارخانه حریربافی چالوس را از حیث مواد سوختی کاملا تامین میکند

در گلندرود اخیرا کارگران دست باعتصاب زده و تقاضاهائی از اداره معادن دارند در نتیجه بهره‌برداری از معدن ذغال سنگ مزبور نیز تعطیل شده است.

اکنون در معدن ذغال سنگ گلندرود که از راه چالوس در حدود ۴۵ فرسنگ با تهران فاصله دارد و در حدود دویست کارگر و ۱۶ کارمند که سازمان اداری آنرا تشکیل میدهند کار میکنند برای سکونت عده‌ای کارمندان و عده‌ای از کارگران از طرف اداره معادن ساختمانی در گلندرود شده‌است که از تمام ساختمان‌های مجاور بهتر است صدی هشتاد کارگران معدن از اهالی بومی گلندرود هستند و صدی بیست بقیه کسانی می‌باشند که در حدود پانزده سال است در آنجا مشغول کارند و در حقیقت حکم همان کارگران بومی را پیدا کرده‌اند.

بطوریکه نماینده کارگران اظهار می‌کرد تا چند ماه قبل کارگران معدن مزبور در کمال آرامش مشغول کار بوده‌اند و مرتبا از معدن، زغال سنگ استخراج کرده‌اند و این جریانات اخیر و اختلافاتی که بین کارگران و اداره معادن بوجود آمده در ظرف همین چند ماه رخ داده است

چندی پیش نمایندگان شرکت زغال از گلندرود بازدید کردند و کارگران از آنها تقاضا کردند وسائل فنی در اختیار آنها گذارده شود تا بتوانند بهتر بکار خود ادامه دهند نمایندگان شرکت زغال این تقاضای کارگران را قبول کردند ولی اکنون مدت شش ماه است که نه تنها وسایلی در اختیار کارگران گذاشته نشده بلکه مقداری از همان وسائلی هم که در معدن بوده است به معادن زیرآب برده شده است.

علاوه بر این اخیرا نامه‌ای از طرف شرکت زغال بمعدن گلندرود نوشته شده است که پنجاه نفر از کارگران معدن زغال به معدن زیرآب بروند و در آنجا مشغول کار بشوند. کارگران اظهار می‌دارند این تصمیم بانتقال در حقیقت حکم اخراج کارگران را دارد زیرا خانواده و هستی کارگران همه در گلندرود است و برایشان مقدور نیست که از آنجا جای دیگر بروند چون هر کدام از کارگران دارای مقداری گاو و گوسفند هستند و بعلاوه در مواقع بیکاری مقداری کمی گندم که خوراک سالانه ایشان را تامین کند نیز زراعت میکنند و در حقیقت هم زارع هستند و هم کارگر و برای آنها مشکل است که محل خود را ترک کنند.

گذشته از اینها معدن زغال گلندرود تاکنون ۲۰۰ نفر تلفات داشته است که اغلب بازماندگان آنها با کارگران فعلی نسبت دارند و تحت تکفل آنها می‌باشند و خودشان هم کارهای کوچکی انجام میدهند و برای کارگران و بازماندگان مقتولین بهیچ وجه مقدور نیست که از جای خود خارج شوند بطوریکه کارگران و نماینده آنها بخبرنگار ما اظهار میداشتند با این رویه‌ایکه شرکت ذغال در پیش گرفته قصد اینست که بهره برداری از معدن تعطیل شود و این امر خسارت زیادی برای شرکت زغال ایجاد می‌کند.

زیرا احتیاج کارخانه حریربافی چالوس مستقیما از این معدن تهیه میشود و فاصله آن ۶۷ کیلومتر است و اگر بهره‌برداری تعطیل شود باید زغال کارخانه چالوس را از همان زیرآب و کاجره تامین کرد که ۲۴۰ کیلومتر با کارخانه فاصله دارد و حمل آن مستلزم مخارج هنگفتی است.

علاوه بر این جاده‌ای از الم‌ده تا معدن گلندرود ساخته شده که سه تا چهار ملیون خرج آن شده است و روی اصل وجود معدن در محل عده‌ای از اهالی شمال در آن اطراف تشکیل خانواده و زندگی داده‌اند و کارگران معدن با آنها در ارتباط و تماس هستند نماینده کارگران گفت در ماه چهل تا پنجاه هزار تومان حقوق کارگران است که این پول از چالوس تا خود معدن بین اهالی پخش میشود و از نظر مالی کمک بزرگی است و با این وصف اگر شرکت زغال اقدام بتعطیل معدن نماید خسارت بزرگی به اهالی اطراف معدن که پانصد خانوار را تشکیل داده‌اند وارد خواهد شد چون زندگی تمام آنها با وجود معدن زغال بستگی دارد.

حال کارگران از شرکت زغال میخواهند که تکلیف کار معدن روشن شود و خود آنها پیشنهاد میکنند که شرکت زغال هرچه زود تر وسایل فنی در اختیار آنها بگذارد. آنوقت آنها هم تعهد مینمایند که در مدت یکسال کار جبران خسارت ششماه اعتصاب را بنمایند و مقدار بیشتری از زغال معدن استخراج نمایند تا با این کیفیت هم لطمه‌ای بکارخانه حریربافی چالوس وارد نشود و هم در وضع زندگی کارگران و اهالی آنجا خللی وارد نیاید و علاوه بر این شرکت زغال از انتقال کارگران بومی معدن زغال به نقاط دیگر صرف نظر کند.


خبرهای ورزشی جهان

مسابقه‌های والیبال

مسابقات والیبال بین‌المللی فستیوال امروز پایان یافت و تیم اتحاد شوروی که دارای عنوان جهانی است یگانه تیمی بود که در تمام مسابقات هیچ شکست نخورد. در آخرین مسابقه‌ای که امروز انجام یافت بازی کنان شوروی بر تیم چکوسلواکی (۳ بهیچ) فائق آمدید.

تیم رومانی مقام دوم را بیش از جمهوری توده‌ای بلغارستان و جمهوری توده‌ای چکوسلوا کی بدست آورد.

در مسابقات نهائی برای احراز مقام دوم تیم جمهوری توده‌ای رومانی بر بازیکان بلغاری (۳ بر هیچ) پیروز شد.

درجات دیگر بترتیب متعلق به تیمهای مجارستان، چین، هندوستان ایتالیا فرانسه و مغولستان بود. در مسابقات دختران تیم والیبال اتحاد شوروی بی اینکه در مدت مسابقه شکست خورده باشد اول شد

مقام دوم را تیم چکوسلواکی بدست آورد که در مسابقه نهائی تیم رومانی را شکست داد. واژه ناخوانا متعلق بجمهوری توده‌ای رومانی، لهستان و فرانسه بود.

مسابقات پینک پونک

امروز صبح در تالار ورزشی «فلوره آسکا» مسابقات پینک پونک فستیوال ادامه داشت.

نتاج مسابقه تابحال چنین بوده است:

یکنفری زنان: « فانتوس » از مجارستان با «هوبل» از اتریش: سه به هیچ

مردان - دو نفری : «تو کارو» و «وانا» از چکسلواکی با «بوریچ» و «جونر» از بریتانیا سه بهیچ

«کریچ» و «میلر» از بریتانیا با «فوزی» و «رضوان» از مصر؛ سه به یک.

«ستی پک» و «آندری یادیس» از چک با «ناجیه» و «سمشی» از جمهوری توده رومانی و جمهوری توده‌ای مجارستان : سه بیک.

«کانتر » و «مار استازی» از رومانی با «تاسون» و «هولوبیک» از بریتانیا و آلمان: سه به یک

«گارابدیان» و «سیرلینچی» با «زادور» و «پره نوته» (از رومانی - سه بدو

«جی بث وای» و «پش» از مجارستان با «مدلی» و «فاروق» از مصر - سه بهیچ.

«چادارانا» و «جیانت » از هندوستان با «روسلان» و «رو گوویتز» از لهستان: سه بیک.

مسابقات کشتی فرنگی

امروز صبح کشتی فرنگی فستیوال آغاز شد.

در این مسابقات کشتی‌گیران هفده کشور یعنی - اتحاد شوروی - مصر - فنلاند - ایران - نروژ - اتریش - جمهوری توده بلغارستان - فرانسه - لبنان - مجارستان - دانمارک - چک اسلواکی - جمهوری دموکراییک آلمان - جمهوری توده‌ای لهستان - ایتالیا - بلژیک و رومانی شرکت کردند.

در نخستین مسابقات نتایج زیر بدست آمد:

۷۵ کیلوئی

«شنایدر» از لهستان با «یال گری یکو» از ایتالیا برنده: «گری یکو».

«میشنا» از لبنان با «نیلسن» از نروژ - برنده «نیلسن».

«هودوش» از مجارستان با «رودنالو» از فنلاند – برنده : «رودنالو»

«مارونن» از فنلاند با «گوتیه» از نروژ برنده : «گوتیه»

«پونکین» از شوروی با «جانسون» از نروژ برنده - «جانسون»

«عیسوی» از مصر با «هلر» از اتریش - برنده «هلر»

«بولیاک» ازمجارستان با «ویت» از دانمارک. برنده «ویت»

سنگین وزن

«مازور» از شوروی با و «کوشمل » از اتریش - برنده – «کوشمل».

«سولی» از رومانی با «خلیل حدول» از مصر - برنده: «حدول».

مسابقات واترپلوی

امروز در بخارست مسابقات واترپلوی فستیوال پایان پذیرفت. تیم شوروی در تمام مسابقات با ده امتیاز اول شد.

تیم مجارستان ۹ امتیاز و تیم مصر شش امتیاز بدست آورد. در آخرین روز مسابقات این نتایج حاصل شد:

اتحاد شوروی با جمهوری توده‌ای رومانی ۵ بهیچ

مجارستان با جمهوری توده‌ای دموکراتیک آلمان ۶ به سه

باشگاه ورزشی مصر با بلژیک ۷ به هیچ