برگه:3MaqaalehDigar.pdf/۶۲

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.

دبستان‌ها و کودکستان‌ها کمتر وقعی گذاشته بشود.

چهارم - چند پیشنهاد ساده و عملی برای اصلاح این وضع ناهنجار

در عین حال که رفع علل و عوامل بر شمرده در صفحات پیش بتنهایی از عهده وزارت فرهنگ بر آمده نیست چرا که هم وقت کافی می‌خواهد و هم مستلزم تغییری کلی در روال دیگر تأسیسات اداری مملکت است؛ با اینحال بحكم مالا یدرك كله لا یترك كله. آنچه بنظر راقم این سطور از عهده آن وزارتخانه محترم بر می‌آید اینکه خرج و مأمور اضافی بخواهد، باختصار در زیر شمرده خواهد شد:

اول - برای درس دستور زبان فارسی یکباعت مستقل با نمرة مستقل و مجزا از دیگر دروس در هر هفته و برای تمام کلاسهای د ہیںستان بدون استثنا) معین شود. البته با توجه باینکه تمرینهای دستوری باید کتبی باشد و در ضمن درس انشاء عملی بشود نه چنانکه فعلا هست همراه با قرائت فارسى وشفاهاً. فعلا فقط در کلاس ششم ادبی بدرس دستور زبان حیثیت و استقلالی داده شده است و در دیگر كلاس‌ها بدون استثنا درس دستور ضمیمه قرائت فارسی است. و این البته صحیح نیست.

دوم - بتمام درس‌های مربوط بزبان قرائت دستور دیکته انشاء) در تمام کلاس‌های دبیر رستان ضریب دو داده شود. یا حداقل بدو درس دستور و انشاء. البته آنچه از موضوعات مربوط بزبان که هم اکنون ضریب دو دارند در چنین صورتی ضریب سه پیدا خواهند کرد.


سوم - امتحان هر چهار ماده بالا از این پس بعهده یك دبیر نباشد بلکه بعهده یك هیئت (حداقل دو نفره) محول شود تا هرچه بیشتر از خطر یکسان نبودن ملاك (كریته ریوم) تصحیح أوراق ونمره دادن کاسته گردد.

چهارم برای تدریس قرائت فارسی حتی المقدور از متنهای