پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد اول.pdf/۲۵۱

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الف بعده اللام
الاسلام
 

حضرت اقدس اشرف والاظل السلطان دامت شوکته کسی نمیتواند بدون اجازه دولت چیزی طبع کند عمده جهت غفلت اهل اسلام این است که ارکان دولت ما از قوانین دول اطلاع ندارند و از طفولیت علم نمی آموزند لیکن ما اهل اسلام بواسطه حسن نیت مقدسه اعلیحضرت قدر قدرت مظفرالدین شاه عادل ؛ پادشاه جمجاه ، دین پناه اسلام خلد الله ملک و سلطانه نهایت امیدواری داریم. از پیشرفت امور اسلامیت که در ایام سلطنت اعلیحضرتش شده است شب و روز شکر گزاریم ، اللهم آدم وجوده و زد فی توفیقته.

داعی مسیحی - برویم برسر گفتگو ؛ جهت چیست که شما اهل اسلام اعتقاد يكتب مقدسه ما ندارید و میگوئید این تورات و انجیل که در دست ما نصاری است تورات و انجیل اصلیه نیستند و تورات و انجیل اصليه مفقود گشته و اینها که در دست هاست مجهول است و كتب الهامیه نیستند چگونه میشود چنین باشد و حال آنکه کتب مقدسه تورات و انجیل برای هدایت مخلوق فرستاده شده . البته چیزی را که خداوند برای هدایت مردم میفرستند آن را حفظ خواهد کرد زیرا اگر حفظ نکند عاجز خواهد بود و خداوند عجز ندارد پس حفظ کرده است ، بشما اهل اسلام واجب است که رجوع بكتب مقدسه تورات و انجیل نمائید و بانها عمل کنید زیرا قبول دارید که تورات و انجیلی نازل شده بود لیکن مفقود گشت . این کلام غیر معقول است زیرا که فرستاده خدا مفقود نمیشود پس این کتب مقدسه که فعلا در دست ماست كتب الهاميه اصليه است.

مندرجات مجله الاسلام ؛ علاوه بر مطالب فوق، از رساله سوم بیعد ، عبارت از شرح مفصل احوال فخر الاسلام و هم چنين مرحوم ركن الملك نايب الحكومه اصفهان است . شرح حال فخر الاسلام از کتاب انيس الاعلام في نصرة الاسلام اقتباس شده شرح حال ركن الملك بقلم اديب النجار است .

از اینها گذشته بعضی نامه ها که مربوط بمجله و مذاکرات داعی الاسلام می باشد نیز در آن چاپ شده است . چنانکه در ابتدا اشاره کردیم ، شماره اول مجله الاسلام در رمضان ۱۳۲۰ قمری منتشر شده ولی پس از نشر رساله ول مدتی طبع رساله دوم بتاخير افتاده بقسمیکه شماره دوم در ربیع الاول ۱۳۲۱ قمری یعنی پس از گذشتن پنج ماه از انتشار رساله اول ؛ طبع و توزیع گردیده است . راجع بعلت این تأخیر انتشار ؛ تحت عنوان معذرت. در رساله دوم ، چنین آورده است:

« چون مدتی بود که از جهت مصالح دولت و ملت از طرف دولت قويشوکت امر بتعويق طبع گفتگوی ( صفا خانه ) صادر شده بود و در این ایام مجددا بطبع و انتشار آن امر و اجازت شده و يکتوب لباده ترمه نیز خلعت مرحمت شده است

شایسته است که تمام مسلمانان بوجود چنان سلطان کامل الایمان اعلی حضرت مظفر

–۲۵۱–