پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد اول.pdf/۱۴۳

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الف بعده الرا
ارمغان
 

و در شماره ششم سال دوازدهم ما في الضمير خود را بدينقم شرح میدهد : « هر چند برای تهیه و تاسیس این مطبعه بمناسبت تصادف با ترقی پوند و قانون انحصار خسارت بسیار بر موسسه ارمغان تحمیل گردید ولی خشنودیم که اگر روزگار مهلت دهد بعد از ادای قروض مطبعه میتوانیم خمسه نظامی را در پنج جلد و دیوان استاد جمال الدین و استاد کمال الدین را با تصحیح و ترجمه کامل آنگونه منظو ر ماست طبع و نشر کنیم . »

در نتیجه تاسیس مطبعه ؛ مجله ارمغان از این سال بعد از لحاظ چاپ و کاغذ خیلی با سابق فرق کرده و در وضع ظاهری مجله از حیث زیبائی چاپ تفاوت زیاد با سالهای قبل پیدا نموده است .

سال دوازدهم با انتشار شماره ۱۱ ، متعلق ببهمن ۱۳۱۰، پایان یافته و بجای شماره دوازده يك كتاب بمشتركين داده شده است . مجموع صفحات این سال بضمیمه فهرست سال دوازدهم ٨٠٤ صفحه خشتی میباشد و اما کتاب ضمیمه این سال، کتا بختیار نامه ، از تالیفات عصر ساسانی است که بضمیمه آن فهرست دوازده ساله ارمغان نیز چاپ شده است .

سال سیزدهم ارمغان - شماره اول سال سیزدهم ارمغان در فروردین ۱۳۱۱ شمسی منتشر گردیده، مقاله افتتاحی آن بدین قرار است : « بنام یزدان يا ك پس از الطاف یزدانی نگاهبان بقا و پشتیبان دوام ارمغان عنایات عمومی شاهنشاه ایران پناه پهلوی خلد الله ملکه و سلطانه ) بوده و هست و بدستیاری این الطاف و عنایات راسخ و عشق مفرط ادبی ما بر خصومت شفعا و دشمنی دوست نمایان چیره گردیده اينك پس از انجام سال دوازدهم سال سیزدهم با مزايا ومحسنات بيش از پیش آغاز میگردد

ارمغان سال اول با کودتای مقدس هم سال و با ترقیات مملکت همقدم و در حقیقت دوره دوازده ساله ارمغان آیینه ترقی نمای مملکت ایران است .

ارمغان سال اول مصادف با کودتا و درده شماره و سیصد و شصت صفحه نامنظم و بی ترتیب مطابق اوضاع آنروزی خاتمه یافت.

دوم در چهار صد و هشتاد صفحه و دوازده شماره سال سوم در پانصد و بیست و هشت صفحه سال چهارم در ٦٠٠ صفحه سال پنجم ٦٧٤ صفحه و هر سال از سال پیش منظم تر بیایان رسید . سال ششم که مصادف با تاجگذاری اعليحضرت شاهنشاه بهلویت دارای ضمیمه آخر سال هم گردیده و با کمال ترتیب و نظم بدون بحران و آشفتگی مانند امور کشور ایران بسر منزل ختام رسید .

سال هشتم و نهم و دهم و یازدهم چنانکه آبادی های تازه و بناهای بی اندازه و خیابان‌های

–۱۴۳–