پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد اول.pdf/۱۴۴

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الف بعده الرا
ارمغان
 

دلپسند مملکت را رونق دیگر داد ارمغان هم از حیث طبع و کاغذ اعلی و صور و تمثال ادبا و فضلا و نظم و ترتیب بکلی دیگرگون و از خارج و داخل نظردانش مندان را بخویش متوجه ساخت سال دوازدهم و سیزدهم همانگونه که مملکت ایران در سایه عظمت و عزم ( شاهنشاهی ) شروع بایجاد کارخانه و احداث خط آهن کرد . و درصدد قطع رشته احتیاجات خویش از بیگانه بر آمده ارمغان هم دارای مطبعه و لوازم طبع و نشر شده و برای طبع كتب علمی وادبی و دواوين شعرا وسایل و اسباب کار را با بهترین و تازه ترین آلات و ادوات تهیه کرده است . باری از آغاز تا انجام دوام و ترقی ارمغان رهین عاطفت ملوکانه است . پس ما بشكرانه این موا سال تازه را بتمثال بی مثال و نام نامی این شاهنشاه ایران پناه بيهمال آغاز و افتتاح کرده دوام و بقای ذات مقدس ملوکانه را از خداوند متعال خواستاریم .»

این بود مقاله افتتاحی سال سیزدهم ارمغان موضوع شایان توجه این که مرحوم وحید هم مانند سایر مدیران جراید و مجلات عصر پهلوی در مجله ارمغان ناچار بمد يحه سرائی و خوش آمدگوئی از پهلوی بوده و سر گذشت سیزده ساله مجله خود را با پیشرفت سلطنت این پادشاه منطبق ساخته و در حقیقت سرمقاله سال سیزدهم را بهمین منظور تهیه و تدوین نموده است .

پس از مقاله افتتاحی سرگذشت اردشیر شروع میشود . سال سیزدهم با انتشار شماره ۱۱ متعلق ببهمن ۱۳۱۱ ، در ۸۰۲ صفحه پایان یافته و بعوض شماره دوازده کتابی بعنوان ضمیمه این سال چاپ شده است.

سال چهاردهم مجله ارمغان - سال چهاردهم ارمغان در فروردین ۱۱۳۳ شمسی شروع گردیده و نوع مطالب و طرز چاپ و قطع صفحات مانند سنوات قبل است در این سال (چکامه هفتخوان پهلوی) در چند شماره بچاپ رسیده و کتابی ضمیمه آن است.

سال پانزدهم مجله ارمغان - شماره اول سال پانزدهم مجله ارمغان در فروردین ماه ۱۳۱۳ شمسی منتشر گردیده؛ مقاله افتتاحی آن بدین قرار است : « بنام ایزد بخشاینده . پانزدهمین سال ارمغان • بیاری یزدان پاك و دستیاری دوران عدل و امان توامان شاهنشاه ایران پناه پهلوی خلد الله ملكه وسلطانه . نامه ارمغان سال چهاردهم را بپایان رسانید و اينك بمرحله پانزدهم زندگانی ادبی وارد میگردد سبب دوام پانزده ساله این نامه ادبی و سرمایه انتشار و توسعه وی چند چیز است :

اول - تصادف با تغییر اوضاع و سپری شدن روزگار هرج و مرج و پیش آمد عصر عدالت و امنیت پهلوی که در حقیقت اس اساس همین است و هیچ اساس و بنائی در مقابل سیل ظلم وهرج ومرج البته دوام نخواهد داشت نامه ارمغان در سال نخست

با پیش آمد کودتا و تغییر اوضاع مملکت مصادف شد و مطابق اوضاع مملکت رو

–۱۴۴–