پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۴۸

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ب بعده الهاء
بهلول، بيان حقيقت، بیان واقع، بیدار
 

بهلول چون روزنامه انتقادی و تند بوده از اینجهت چندین بار توقیف گردیده و هر نوبت پس از توقیف، فوق‌العاده بنام( فوق‌العاده بهلول ) منتشر می‌ساخته و مطالب خود را در آن چاپ می‌رسانده چنانچه یکمرتبه روزنامه بعلت قرمز بودن رنک کاریکاتور که علامت انقلاب بوده دو چار توقیف گردیده. این دفعه مطبعه و تمام کارگران مطبعه که در آن بهلول چاپ شده توقیف شده است بهلول در فوق‌العاده خود از این وضع شکایت می‌کند. چند شماره از این فوق‌العاده‌ها در دست است.

در سال ۱۳۴۱ قمری مدتی روزنامه بهلول بجای روزنامه آزادی منتشر شده و در شماره اول بعنوان مناظره بین بهلول و آزادی می‌نویسد بهلول می‌گوید من آمده ام و آزادی می‌گوید من بصورت بهلول آمده‌ام و حالا هر چه بخواهم می‌گویم. از بهلول بجای آزادی نگارنده تا شماره ۱۷ مورخ سه شنبه ۵ ربیع الاول ۱۳۴۲ قمری مطابق ۲۳ برج میزان ۱۳۰۳ شمسی را در دست دارد.

( ۳۰۹) بیان حقیقت

روزنامه بیان حقیقت در شیراز به مدیری آقای ( میرزا حسن خان دیانت ) ملقب به معاون دیوان، تأسیس و شماره اول آن در تاریخ ۲۷ ربیع الاول ۱۳۴۳ قمری منتشر شده است؛ روزنامه بیان حقیقت ابتدا هفتگی بوده و با چاپ سنگی در چهار صفحه بقطع بزرگ در مطبعه ( محمدی شیراز ) چاپ و منتشر شده است. پس از مدتی چاپ سنگی هفته سه بار نشر یافته است.

در سرلوحه روزنامه اسم روزنامه با خط نستعلیق و بالای آن ( هو المعین ) و در دو طرف خصوصیات روزنامه چاپ شده است. آبونه اشتراک سالیانه شیراز ۴۰ قران سایر نقاط ۴۵ قران • خارجه مقابل ۶ تومان. قیمت اعلان عمومی سطری ده قران آبونه سالیانه پس از قبول سه شمار دریافت می‌شود و هر کس از یک تا سه شمار قبول نمود مسول آبونه سالیانه است. محل اداره: شیراز خیابان ( دهنادی) مندرجات روزنامه پس از درج سرمقاله عبارت از اخبار طهران ومجلس واخبار شهرستان‌های تابعه شیراز و در صفحه چهارم مقالات مختلف و بقیه اخبار درج است. سرمقاله شماره ۲۴ سال سوم مورخ ۲۶ آبان ۱۳۰۶ شمسی تحت عنوان < گناه جنوبی چیست؟ - مقدرات ملت جنوب بدست کیست؟ ) نوشته شده است. و سرمقاله شماره ۴۴ سال دوازدهم مورخ ۱۲ دی ۱۳۱۵ شمسی بعنوان (استحکام قوه قضائیه کشوری) می‌باشد بیان حیقت تا سال ۱۳۱۷ شمسی هفته سه بار در ۲۴۰ شماره منتشر می‌شده است.

(۳۱۰) بیان واقع

روزنامه بیان واقع در سال ۱۳۰۵ شمسی در طهران بطور هفتگی تأسیس و منتشر شده است.

(۲۱۱) بیدار

روزنامه بیدار در حوت ۱۳۰۱ شمسی بمدیری عباس خلیلی مدیر روزنامه اقدام در

-٣٨-