پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۴۹

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ب بعده الهاء
بیدار، بیداری
 

طهران، بعوض روزنامه اقدام منتشر شده است؛ از روزنامه بیدار که پس از توقیف روزنامه اقدام بجای آن منتشر شده، بیش از چهار شماره نشر نشده و از طرف رئیس الوزراى وقت، مستوفی الممالك توقیف گردیده است. در شماره ۴۵ سال دوم روز نامه طوفان مورخ ۸ حوت ۱۳۰۱ راجع بتوقیف روزنامه بیدار اینطور می‌نویسد: <اقدام - بیدار. چهار شماره بیدار بجای اقدام منتشر و از طرف آقای رئیس الوزراء بدون مجوز قانونی توقیف شده ما که از هر حیث ضعیف هستیم فقط در محکمه و جدان با‌ایشان محاکمه خواهیم کرد. » نظیر آگهی مذکور در شماره ۲۰ نو بهار مورخ پنجشنبه ۱۰ حوت چاپ شده و در ذیل آن ( اقدام - بیدار ) امضا شده است برای اطلاع از شرح احوال آقای خلیلی بجلد اول کتاب کلمه اقدام مراجعه شود:

(۲۱۲) بیدار

در روزنامه ارژنگ، شماره ۲۸ سال دوم مورخ ۳۰ بهمن ۱۳۰۵، منطبعه اصفهان وصول روزنامه‌ای را بنام بیدار از مزار شریف افغانستان خبر داده است و‌ای نگارنده تا کنون بنمونه از این روزنامه دسترسی پیدا نکرده‌ام. شرح مسطور در روزنامه ارژنگ بدین قرار است: ( روزنامه بیدار ) گرامی روزنامه بیدار منطبعه مزار شریف افغانستان در این هفته باداره ما رسیده است ماطلوع این نامه شریف را تبریك میگوئیم.

(۳۱۳) بیداری

روزنامه بیداری در طهران، بمدیرى ( فتح الممالك ) در سال ۱۳۲۵ قمری، با چاپ سنگی منتشر شده است برون در کتاب مطبوعات و شعر فارسی ( ص ۵۷) در باره این روزنامه می‌نویسد: «من نمره اول و سوم این روزنامه را دارم و نمره اول آن در ۲۳ جمادى الثانى ۱۳۲۵ قمری منتشر شده است. هر شماره روزنامه در چهار صفحه بقطع ۷ در ۱۲ سانتیمتر و با چاپ سنگی و بخط نستعلیق می‌باشد. اشتراك سالیانه آن سی قران است. »

(۳۱۴) بیداری

روزنامه بیداری در شهر رشت بمدیری ( ح. جودت ) تأسیس و در ماه سوم سال ۱۲۹۹ شمسی منتشر شده است در شماره ۱۹ سال اول روزنامه اختر مسعود مورخ ۱۸ جوزای ۱۲۹۹ شمسی راجع بطلوع روزنامه بیداری اینطور نوشته است جریده شریفه بیداری که اسمی است با مسمی برای بیداری خواب رفته‌گان بغفلت بتازگی از افق مطبوعات گیلان طلوع و عالم مطبوعات را روشنی بخش گردیده> روزنامه مذکور ماهی سه مرتبه منتشر شده است.

(۳۱۰) بیداری

روزنامه بیداری بمدیر مسؤلی و نگارندگی ( سید محمد هاشمی ) در سال

-۳۹-