پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۲۸۶

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الدال
دانشکده اصفهان
 

پست ریخت بعد از چهار ده سال زحمت و خسارت مالی و حالی در انجمن بسته شد و دفتر دانشکده برچیده بابالین و بستر چهار سال متوالى جليس وجزناله وانین انیسی نداشتم بعد از آنکه در دسر رفت ضعف قلب آمد دو سال هم جز خیابان گردی و اطراف زنده رود قدم زدن چاره و کاری نداشتم تا اینکه بعد از تو بهها وانا بهها بحمد الله والمنه لطف حق شامل و بهبودی کامل حاصل شد... و چون از تفضلات باری سعادت سلامتم از این مرض مزمن طولانی چهره گشود و بعد از سی سال رنج و زحمت تحصیلات و تخصص در پاره فنون چون در طول این مدت از حشر و مراوده بالمره برکنار بودم و نامم از دفتر کارکنان عالم سترده و محكوك تقاضای هر شغل رسمی را سابقه خدمت اجازت نمیداد و اظهار این که خدمات صادقانه چهارده ساله نه تنها بی مزد و نعمت بلکه با صرف مال گزافم به ادبیات که در حقیقت خدمت بمعارف است شاید صورت رسمیت نداشت به لاوه شوق فطری مایل نشریات فکری بود متوكلا على الله بار دیگر این دفتر را گشوده انجمن هم بهمان نام دانشکده ملفق از بیست نفر دانایان برجسته که نصف از فضلا و ادبای قدیم و مبرزین در فکریات و نصف از منورالفکرهای جدید و ممتازین در مقتضیات در آتیه بسیار نزدیکی تشکیل تا در شریات وعمليات و مطالب سودمند جامعه پسند فکری تبادل آراء شده بخواست خداوند نشریاتی مطبوع طلوع نماید....»

دوره دوم مجله ظاهرا با انتشار شماره ۵ مورخ فروردین ١٣١۴ شمسی خاتمه یافته و برای همیشه دانشکده اصفهان تعطیل گردیده است . مندرجات مجله در ایندوره بر خلاف دوره اول که اغلب مقالات بقلم مدیر مجله است، دیگران نیز در تنظیم مقالات شرکت نموده و بامضای آنان چاپ شده است. قطع مجله خشتی و هر شماره در چهل صفحه چاپ گردیده . از انتشارات انجمن دانشکده کتاب ( محرم نامه ) است که اشعار عده زیادی از شعرای انجمن از قبیل گلشن ، بصير ، منعم ، غمگين ، صغیر و دیگران ، در آن چاپ شده . این اشعار تمام در مرثیه است . کتاب مذکور با چاپ سنگی در مطبعه گلبهار در ١۵٩ صفحه طبع شده است.

میرزا عباسخان شیدا - ميرزا عباسخان متخلص بشیدا از شعرا و نویسندگان زیر دست اخیر اصفهان و صفحات مجله دانشکده بهتر بن معرف ذوق و قریحه نامبرده است . آقای شیدا علاوه بر تاسیس انجمن ادبی دانشکده که مدت نزد يك به بیست سال این انجمن در منزل مشارالیه منعقد میگردید و شعرا و ادبا هفته يك روز عصرهای جمعه گرد هم جمع شده و بقرائت و نقد شعر میپرداختند، قبل از نشر مجله دانشکده اصفهان بتاسیس و نشر روزنامه ( بلدیه اصفهان ) پرداخته و از این راه نیز بروشن کردن افکار همشهریان خود خدمتی بسزا کرده است . در حرف (ب) کتاب در ذیل بلدیه اصفهان از این روزنامه مفصلا گفتگو کرده ایم . آقای شیدا مردیست وارسته و با مقام و منزلتی که در فضل و ادب دارد هرگز لب بتظاهر نگشوده و اکنون که سنین عمرش از شصت متجاوز میباشداز کایه کارها دست کشیده و اغلب در گوشه خانه بسر میبرد . محضرش مجمع اهل ذوق و ارباب ادب است. جای آن داشت که کلیشه عکس ایشان زینت این صفحات گردد ولی بعلت

-۲۷۶-