پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۱۶۱

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ت بعده الهاء
تهذیب، تهرانی ايك ، ثریا
 

(۴١١) تهذيب

روزنامه یادگار انقلاب منطبعه طهران در شماره ١٤ سال اول مورخ دو شنبه ۲۷ شهر شعبان ۱۳۲۷ قمری تحت عنوان ( تقریظ ( معارف پروران را بشارت از دوروز نامه حیات و تهذیب که بتازگی طبع و نشر شده و عالم مطبوعات را رو نقی بخشیده اند نام برده. ولی از سایر خصوصیات روزنامه تهذیب ذکری ننموده است . برون نیز در کتاب مطبوعات و شعر فارسی (ص) ۶۵) از روز نامه تهذیب که در طهران بطور هفتگی چاپ و در سال ۱۳۲۸ قمری منتشر شده اسمی بمیان آورده و نوشته است که را بینونه این روزنامه را دیده و نه آنرا یاد داشت کرده است.

در فهرست جراید فارسی که در شماره ۴ سال دوم دوره جدید کاوه مورخ غره شعبان ۱۳۳۹ قمری طبع شده نوشته است که روزنامه تهذیب بمدیری ( میرزا سلیمان خان خسروی ) در حدود ربیع الثانی ۱۳۳۸ قمری چاپ و منتشر شده است - درباره محل طبع آن با علامت سؤال شهر طهران (؟) را معین کرده است . در شماره های سال سوم مجله فلاحت و تجارت که در هر شماره روزنامه ها و مجلات واصله را با ذکر شماره و تاریخ آنها ضبط کرده درباره روزنامه تهذیب اینطور مینویسد : « شماره ۴۲ سال دوم روزنامه تهذیب منطبعه تهران در برج اسد ۱۲۹۹ شمسی، شماره ۲۵ سال دوم در برج سنبله ؛ شماره ٣٦ در برج میزان ، شماره های ۲۸ ، ۴٠ در برج قوس ، شماره های ۴١ ۴٣ در برج جدی ، شماره های ۴٣، ۴ در برج دلو ، شماره ۴۵ در برج حوت باداره مجله فلاحت و تجارت واصل شده است »

(۴١٢) تهراني ايك

در سال ۱۲۹۹ شمسی در تهران روزنامه - نام تهرانی ايك بزبان ارمنی تاسیس و منتشر شده است .

حرف ث

(۴١٣) ثريا

روزنامه ثریا ابتدا در قاهره مصر و بعد در طهران و سپس در کاشان تاسیس و منتشر شده است و ما بشرح هر يك از دورههای آن جدا گانه میپردازیم.

ثریا در مصر - روزنامه تر با در قاهره مصر بمدیری ( میرزا علیمحمد خان کاشانی ) بزبان فارسی تاسیس و هفته یکبار ر و زهای شنبه طبع و یکشنبه تقسیم میشده است، اولین شماره آن روز شنبه ١۴ جمادى الآخر ١٣١٦ قمری مطابق ۲۹اکتوبر ۱۸۹۸ میلادی انتشار یافته. اسم روزنامه بخط نستعلیق درشت و روز نامه در عنوان هر شماره بدین قسم معرفی گردیده :« تر با روزنامه ایست که از هرگونه وقایع پولتیکی و سیاسی و علوم وفنون وصنایع و ادبيات و تجارت وغيره بحث میکند و نیز مقالاتیکه نافع بحال دولت و ملت باشد کمال ممنونیت طبع و نشر مینماید.»

-۱۵۱-