قانون تجارت ایران/در مقررات راجعه به ثبت شرکت‌ها و نشر شرکتنامه

از ویکی‌نبشته
در مقررات راجعه به ثبت شرکت‌ها و نشر شرکتنامه

= فصل دوم - در مقررات راجعه به ثبت شرکت‌ها و نشر شرکتنامه‌ها =

ماده ۱۹۵[ویرایش]

ثبت کلیه‌ی شرکت‌های مذکور در این قانون الزامی و تابع جمیع مقررات قانون ثبت شرکت‌ها است.

ماده ۱۹۶[ویرایش]

اسناد و نوشتجاتی که برای به ثبت رسانیدن شرکت لازم است در نظام‌نامه‌ی وزارت عدلیه معین می‌شود.

ماده ۱۹۷[ویرایش]

در ظرف ماه اول تشکیل هر شرکت خلاصه‌ی شرکتنامه و منضمات آن طبق نظام‌نامه‌ی وزارت عدلیه اعلان خواهد شد.

ماده ۱۹۸[ویرایش]

اگر به علت عدم رعایت دستور دو ماده‌ی فوق بطلان عملیات شرکت اعلام شد هیچ یک از شرکا نمی‌توانند این بطلان را در مقابل اشخاص ثالثی که با آن‌ها معامله کرده‌اند عذر قرار دهند.

ماده ۱۹۹[ویرایش]

هر گاه شرکت در چندین حوزه شعبه داشته باشد مقررات مواد ۱۹۵ - ۱۹۷ باید به قسمی که در نظام‌نامه‌ی وزارت عدلیه معین می‌شود در هر حوزه جداگانه انجام گردد.

ماده ۲۰۰[ویرایش]

در هر موقع که تصمیماتی برای تغییر اساسنامه‌ی شرکت یا تمدید مدت شرکت زاید بر مدت مقرر یا انحلال شرکت (حتی درمواردی که انحلال به واسطه‌ی انقضای مدت شرکت صورت می‌گیرد) و تعیین کیفیت تفریغ حساب یا تبدیل شرکا یا خروج بعضی از آن‌ها از شرکت یا تغییر اسم شرکت اتخاذ شود مقررات مواد ۱۹۵ و ۱۹۷ لازم‌الرعایه است. همین ترتیب در موقع هر تصمیمی که نسبت به مورد معین در ماده ۷۹ این قانون اتخاذ می‌شود رعایت خواهد شد.

ماده ۲۰۱[ویرایش]

در هر گونه اسناد و صورت‌حساب‌ها و اعلانات و نشریات و غیره که به طور خطی یا چاپی از طرف شرکت‌های مذکور در این قانون به استثنای شرکت‌های تعاونی صادر می‌شود سرمایه‌ی شرکت صریحاً باید ذکر گردد و اگر تمام سرمایه پرداخته نشده قسمتی که پرداخته شده نیز باید صریحاً معین شود، شرکت متخلف به جزای نقدی از دویست تا سه هزار ریال محکوم خواهد شد.

تبصره: شرکت‌های خارجی نیز که به وسیله‌ی شعبه یا نماینده در ایران اشتغال به تجارت دارند در مورد اسناد و صورت‌حساب‌ها و اعلانات و نشریات خود در ایران مشمول مقررات این ماده خواهند بود.