راه را کوتاهتر و پدرش را خفه کرد.
ژوستن گوید، که فرهاد تمام برادرانش را کشت و برای اینکه بزرگان کسی را نیابند، که بجای او بنشانند، یکی از پسران بالغ خود را هم نابود کرد (کتاب ۴۲، بند ۵).
چنین بود عاقبت زندگانی و سلطنت ارد. اگرچه روزهای آخر عمرش حزنآور است، ولی چون نیک بنگریم، او به جزای اعمالش رسید: با او همان کردند، که او با پدر و برادر خود و با سورنا کرده بود (اخباری، که مذکور افتاد نیز موافق بند ۲۳ کتاب ۴۹ دیوکاسّیوس است). سلطنت ارد از ۵۶ تا ۳۷ ق. م بود.
سلطنت ارد
زمان سلطنت ارد مهمترین قسمت دوره پارتی تاریخ ایرانست.
در این زمان جنگ حرّان وقوع یافت و هم در این وقت جنگ تعرّضی و حمله دولت پارت بطرف مغرب رویداد و اگرچه در بادی امر پارتیها پیشرفتهای سریع کردند، ولی بعد، این جنگ را باختند. دو جنگ مزبور این مسئله را، که حدود دو دولتی، که عالم آن روز را در حیطه اقتدار خود داشتند، کجا باید باشد، حل کرد و رود فرات را حدّ فاصل قرار داد، زیرا روشن گردید، که پیشرفتهای روم در این طرف فرات و بهرهمندیهای دولت پارت در آن طرف رود مزبور موقتی است. نیز معلوم گردید، که دولت پارت از رسانیدن خود به دریای مغرب و بحر الجزائر باید صرفنظر کند، چنانکه دولت روم هم از مطیع کردن ایران و تاختن بطرف هند و آسیای وسطی باید مأیوس باشد.
راست است، که این عقیده برای طرفین دفعة حاصل نشد و پارت و روم یا بعکس روم و پارت جنگهای عدید، که شرحش پائینتر بیاید، با یکدیگر کردند، ولی نتیجه تا آخر دوره پارتی همان بود، که گفته شد. گوئی، که این دو جنگ خبر داد، که نتیجۀ روابط دو دولت مذکور با یکدیگر و اوضاع و احوالی، که از این روابط حاصل خواهد شد، چه خواهد بود: بروم گفته شد، در کنار فرات بایست، زیرا از عهدۀ ایران پارتی برنیائی و به ایران پارتی-تو هم بایست، چه بحدود ایران هخامنشی از طرف مغرب نرسی.