پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد اول.pdf/۸۷

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الف بعده الخا
اخگر
 

از سال ۱۲۹۹ شمسی شروع و بال ۱۳۰۷ ختم می‌شود و دوره دوم از ۱۳۰۷ تا ۱۳۴۲ شمسی که بجای آن روز نامه اصفهان انتشار یافته پایان می‌یابد.

در دوره اول روزنامه بمدیری و صاحب امتیازی ( میرزا فتح الله خان وزیر‌زاده ) تأسیس شده و شماره اول سال اول این دوره در جدی ۱۳۹۹ منتشر شده است.

در دوره اول روزنامه عنوان هفتگی داشته ولی هیچ گاه در طول مدت انتشار بطور منظم و مرتب منتشر نگردیده است و بقسمیکه خود مدیر روزنامه در شماره اول سال سوم مورخ دو شنبه سوم رجب ۱۳۳۹ قمری ( سال تأسیس ۱۳۳۹ قمری بوده ) بعنوان ( ما هم عوض کردیم ) می‌نویسد. در هر حال ما بر خلاف سیره معمول خود که باید حتماً دوره روزنامه اخگر بچهل و هشت شماره ختم شود بمناسبت انقلابات تاریخی ایران و شروع عصر پهلوی دوره دوم را بشانزده شماره ختم کرده و دوره سوم را با این شماره شروع می‌کنیم و‌امیدواریم موجباتی که باعث فخ این عزیمت نشود و همان چهل و هشت شماره ولی زودتر از دوره‌های اول و دوم بمشتركین برسانیم. »

خصوصیات روزنامه در دوره اول از اینقرار است: وجه اشتراك یكسا له ۶٠ قرآن در ولایات اجرت پست علاوه می‌شود. تك شماره شش شاهی روزنامه با چاپ سربی در چهار صفحه بقطع بزرك در مطبعه حبل المتین چاپ شده و مندرجاتش بیشتر مقالات متنوع و ترجمه‌های مفید است. کمتر در این دوره روز نامه اخبار غرض‌آمیز و غیر واقع و مقالات انتقادی دیده می‌شود برعکس چون مدیر روزنامه شخصی درست و پاکدامنی بوده سعی می‌کرده است مقالات عام المنفعه و مفید در روزنامه درج شود، سبك انشای مقالات که نوعاً بقلم خود مدیر روزنامه تدوین شده ساده و روان است هما نقسم که فوقا یاد‌آور شدیم روزنامه اخگر تا سال ۱۳۰۷ شمسی بطور غیر منظم منتشر می‌شده تا اینکه در این سال بر طبق قرار داد مخصوصی مدیریت و مسئولیت روزنامه بعهده آقای (‌امیر علی‌امینی مدیر روزنامه اصفهان ) واگذار شده و از این تاریخ دوره دوم روزنامه شروع می‌گردد.

علت کناره‌گیری آقای وزیر‌زاده از امور روزنامه و واگذاری آن با قای امینی کار تازه بوده که در ادارات دولتی بعهده‌ایشان واگذار گردیده و ناچار بخروج از اصفهان بودهاند توضیح آنکه این ایام مصادف با انحلال عدلیه بدست مر حوم داور بوده و نامبرده که هر جا اشخاص دانشنمد و مطلع سراغ می‌کرد آنان را برای عضویت در عدلیه جدید دعوت می‌نمود آقای وزیر‌زاده را نیز بعضویت عد لیه دعوت نمود و مشارالیه از آن تاریخ تا کنون در دادگستری بشغل قضاوت مشغولند.

آقای وزیر‌زاده از فضلا و دانشمندان کشور بشمار می‌رود و ابتدای ورود‌ایشان بخدمات دولتی در وزارت فرهنگ بوده و مدتی در اصفهان بامور فرهنگی اشتغال داشت