پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد اول.pdf/۳۶۴

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الف بعده الياء
ایران نو، ایران نوین
 


اخبار خارجه است. با ورقی صفحات ۲ و ۳ ترجمه کتاب ( سرگذشت سلیمان ) تألیف ژرژ دوکرو ( اتاشه نظامی فرانسه در طهران ) است که آنرا آقای عباس اقبال ترجمه نموده‌اند. تقویم ایران نونیز در صفحه چهار چاپ شده است. از این دوره نگارنده فعلا تا شماره ۷ مورخ اول جوزای ۱۳۰۲ را در دست دارد و سبك مطالب آن مانند روزنامه ایران است. محل اداره روزنامه طهران خیابان لاله‌زار اداره ایران بوده است.

(۲۹۰) ایران نوین

روز نامه ایران نوین در طهران مدیری ( سید محمدافجه) مدیر روزنامه ایران نو در سال ۱۳۲۹ قمری انتشار یافته و شماره اول آن در تاریخ ۲۹ ذی حجه سال مذکور از طبع خارج و توزیع گردیده و از این روزنامه تنها همین یك شماره بجای روز نامه ایران نو منتشر شده است.

مرحوم سید مهدی افجه از قضات عالیرتبه کشور و تا هنگام فوت مستشار استیناف بود. وی از نویسندگان مبرز و خدمات زیادی مشروطیت ایران و بمطبوعات کشور نموده و قبل از کودتا از اعضای برجسته حزب دموکرات و روزنامه ایران نو ارگان حزب را اداره مشود. نامبرده در تاریخ یکشنبه ۲۷ مرداد سال ۱۳۲۵ شمسی در طهران فوت نمود. ظاهراً شورایعالی فرهنك یكبار هم امتیاز روزنامه ایران نوین را باقای رسا مدیر روزنامه قانون داده ولی بقرار اظهار خود‌ایشان روزنامه مذکور بنام‌ایشان هیچگاه منتشر نشده است.

(٢۶١) ایرانی اراود

روزنامه ایرانی اراود در سال ۱۲۹۷ شمسی در طهران بزبان از منی تأسیس و منتشر شده است.

(٢۶٢) ایرانی اشخادو اور

روزنامه ایرانی اشخاد و اور در سال ۱۲۹۹ شمسی در تهران بزبان ارمنی تأسیس و منتشر شده است.

(٢۶٣) ایق

مرحوم تربیت در فهرست جراید آذربایجان می‌نویسد: « روزنامه آیق به معنی طلوع در سال ۱۹۱۲ در تبریز بزبان ارمنی منتشر شده است. »