پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد اول.pdf/۳۶۰

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الف بعده الياء
ایران کهن ، ایران ليك ، ایران مصور
 


این بود خلاصه‌ای از زندگانی سیاسی و روزنامه‌نگاری آقای یقیکیان مدیر روزنامه ایران کنونی. آقای یقیكیان علاوه بر مقالات و دو روزنامه پیس‌های آتر نیز بقرار زیر نوشته است: ۱ - داریوش ۲ - رهبر نو یا مزدوك. در این تراژدی قیام انوشیروان عادل بر ضد مزدك و مزدکیان شرح داده شده است ۳ - انقراض سلطنت اشکانیان در ایران. اقتباس از تاریخ ارامنه ۴ - شاپور ذوالاكتاف وجنك ‌های او با ژولین ۵ - دختر قشنك. و نیز رمان‌های صابیره سلیمه را نوشته است.

(٢۵۶) ایران کهن

روزنامه ایران کهن در سال ۱۳۰۱ شمسی در تهران بطور هفتگی تأسیس و منتشر شده است.

(٢۵٧) ایران ایك

مجله ایران لیك كه از طرف انجمن ایران لیك و بكمك آقای سر دینشاه جیجی بای ایرانی در شهر بمبئی منتشر شده است این مجله بدر زبان فارسی و انگلیسی بوده و شماره دوم و سوم آن در یك مجلد متعلق بماه‌های ژانویه و‌آوریل ۱۹۳۲ نشر شده مجموع صفحات انگلیسی آن ۱۷۸ صفحه و قسمت فارسی آن ۵۵ صفحه به قطع وزیری است. مندرجات شماره نمونه عبارت است از مقاله ( پارسیان اهل کتابند ) و مقاله ( جشن نوروز ) بقلم عباس مهرین و یکی دو خطایه. در مجله ایران لیك عکس‌های مختلف از مناظر طهران و هندوستان چاپ شده است.

(۲۰۸) ایران مصور

ایران مصور در سال ۱۳۱۳ بطور ۱۵ روزه در طهران طبع و منتشر شده است.

(۲۰۹) ایران نو

یکی از روزنامه‌های مهم زبان فارسی روزنامه ایران نو است که مدت چند سال در طهران منتشر شده و قبل از کودتا ارگان حزب دموکرات بوده است. تا قبل از تأسیس و انتشار روزنامه ایران نو قطع جراید تیم ورقی بوده و اول روز نامه‌ای که بقطع بزرك منتشر شده همین روزنامه ایران نو است. پس از انتشار ایران نو روزنامه‌های دیگر نیر که با بدایره انتشار گذاشته از قبیل شرق - رعد استقلال ایران - وطن و غیره همین رویه را معمول داشته و آن‌ها نیز مانند جراید اروپا بقطع بزرك منتشر گردید و كم كم قطع بزرك بین اغلب جراید معمول گشت.

شماره اول روزنامه ایران نو بمدیری ( سید محمود شبستری آذربایجانی ملقب به ابو الضیاء ) در تاریخ ۷ رجب ۱۳۲۷ قمری و شماره اول سال دوم آن در تاریخ یك