پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد اول.pdf/۲۰۸

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الف بعده الطاء
اطاق تجارت ایران و آلمان
 

اخبار اقتصادی ایران و خارجه در پانزده دوم مرداد ماه اعلانات.

توضیح آنکه در این سنوات تعداد صفحات و اعلانات مجله اطاق تجارت خیلی تقلیل یافته و شماره مذکور در ۳۰ صفحه چاپ شده است . مجله اطاق تجارت از مجلات مفید و برای اطلاع از وضع تجارت و شناسائی تجار و مردم از کالاهای صادراتی و وارداتی کمال لزوم و اهمیت را داشته و اکنون نیز این لزوم احساس میگردد و معلوم نیست چرا انتشار آن قطع گردیده است. مجله مذکور هر نوبت ۲۲۵۰ نسخه نشر میشده و همین کثرت انتشار دلیل اهمیت آن بوده است .

برای اطلاع از شرح احوال آقای عباس مسعودی بذیل روزنامه اطلاعات کتاب مراجعه شود. نا گفته نماند که مجله اطاق تجارت که فوقا شرح آن ذکر شدغير از مجله ( تجارت ) میباشد که در ایان ١٣٠٦ بمدیری دکتر اسلامی تاسیس و منتشر گردیده و در حرف ت کتاب جداگانه از آن گفتگو خواهیم کرد .

(١٤٨) اطباق تجارت ایران و آلمان

مجله اطاق تجارت ایران و آلمان از طرف اطاق تجارت ایران و آلمان بزبان فارسی و آلمانی در شهر برلین پایتخت آلمان منتشر شده است . شماره دوم سال اول مجله مذکور در مهرماه ۱۳۱۵ شمسی مطابق اکتبر ۱۹۴۶ میلادی ؛ بقطع خشتی در ۲۲ صفحه بزبان فارسی و ۱۰ صفحه بزبان آلمانی با جلدی نفیس و کاغذ و چاپی مرغوب طبع و توزیع گردیده مندرجات مجله بیشتر مطالب مربوط بر وا بط تجارتی ایران و آلمان و مندرجات شماره دوم آن بدین قسم است : گزارش گشایش اطاق تجارت ایران و آلمان در برلین در تاریخ ۲۱ ژویه ١٩٣٦ ٠

( توضیح آنکه در آن هنگام رئیس اطاق تجارت آقای فلاح بوده است ) . مقررات مهم اسعاری آلمان برای تادیه اجناس ایران . اهمیت صنایع آهن آلمان در دنیا . اساسنامه اطاق تجارت ایران و آلمان.

شماره يك سال دوم مجله اطاق تجارت با همان سبك شماره های سال اول در فروردین ماه ١٣١٦ شمسی نشر یافته و نگارنده شماره دوم سال دوم مجله را نیز دیده ام ولی از شمارههای بعد آن دیگر اطلاعی ندارم

با در نظر گرفتن ماینکه دولت آلمان بعد از جنك بين الملل اول و بخصوص بعد از سنوات ۱۳۱۰ شمسی تا چه پایه بروابط اقتصادی خود با ایران اهمیت میداد و در صدد توسعه آن میبود، معلوم میشود که منظور از ایجاد و نشر مجله اطلق تجارت ایران و آلمان بر چه اساسی بوده و اولیاء دولت آلمان از این نشریه چه استفاده ای در نظر داشته اند . بهر جهت وجود این نشریه كمك بزرگی بآشنایی و توسعه روابط اقتصادی دو کشور میکرده است.

–۲۰۸–