پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد اول.pdf/۱۶۲

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الف بعده الزا
آزادی
 

قیمت اشتراك همان قیمت روزنامه آزادیست . مقاله افتتاحی بعنوان (تفصیل ورود) خلاصه اش این است که بهلول بجای آزادی منتشر شده . همین مطلب در ضمن کاریکاتور نیز بیان شده و در آن مناظره بین بهلول و آزادی که بهلول میگوید من آمده ام و آزادی میگوید من بصورت بهلول آمده و حالا هر چه بخواهم میگویم .

از روز نامه بهلول بجای آزادی نگارنده تا شماره ۱۷ مورخ سه شنبه ۵ ربيع الاول ١٣٤٢ مطابق ۲۲ برج میزان ۱۳۰۲ را در دست دارم.

(۱۰۷) آزادی

روزنامه آزادی در شهر مشهد بمدیری ( گلشن آزادی ) تاسیس و شماره اول آن در شهریور ١٣٠٤ شمسی منتشر گردیده است .

امتیاز روزنامه مذکور بنام ) میرزا علی اکبرخان گلشن ) در تاریخ ۶ خرداد ۱۳۰٤ از تصویب شورایعالی فرهنگ گذشته و بنابراين بفاصله چند ماه پس از تصویب امتیاز منتشر شده است.

در عنوان روزنامه؛ آزادی؛ یومیه قید شده ولی بیش از هفته سه شماره از آن نشر نگردیده ، محل طبع آن مطبعه ( گلشن آزادی و با آزادی ) و وجه اشتراك در ابتدا سالیانه ۵۰ ریال و شش ماهه ریال و بعد از مدتی سالیانه ۷۰ و ششماهه ٣٥ ریال و برای طبقه سوم و معارفیون سالیانه ۶۰ ریال است . جای اداره : مشهد کوچه عدلیه • شماره ١٤٣٧ روزنامه روى يك ورق بقطع بزرك و مورخ بتاريخ يك شنبه سوم محرم مطابق ١٤ اسفند ١٣١٦ و ٦ مارس ۱۹۳۸ می باشد . در هر شماره زیر اسم روزنامه ) آزادی ) سال و ماه تاسیس روزنامه ( شهریور ١٣٠٤ ) قيد گردیده است .

مندرجات روزنامه آزادی عبارت از اخبار داخلی و خارجی و مقالات گوناگون و اعلانات مربوط باداره ثبت اسناد و غیره میباشد و بعضی از شماره های آن در چهار صفحه بقطع بزرك است . آزادی تا سال ۱۳۱۷ شمسی هفته سه بار طبع و هر نوبت ۶۰۰ نسخه از آن منتشر میشده و عده کارمندان چهار نفر بوده است .

شرح حال گلشن آزادی

میرزا علی اکبر خان گلشن و بمناسبت اسم روزنامه معروف بگلشن آزادی چندی مدیر داخلی روزنامه (فکر آزاد) و از این راه و بعلت تاسیس روز نامه آزادی خدمات شایانی بعالم مطبوعات کرده. وقتی هم بعلت انتشار مقاله که از روی درد نوشته بوده از طرف ایالت خراسان؛ آقای دادور؛ بکلات تبعید و لی در اثر مداخله آزادیخواهان وسائل استخلاصش فراهم گردیده است . در کتاب شرح حال

–۱۶۲–