برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد اول.pdf/۱۲۰

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الف بعده الذال
آدمیت
 


کسری انتشار عذر خواهی نموده و آنرا تقصیر مشترکین بد حساب دانسته و و عده داده است در سال بعد جبران نماید.

در شماره ۷ و ۸ سال دوم مجله تعلیم و تربیت در فهرست امتیازات جراید راجع باین روزنامه می‌نویسد: روزنامه آدمیت در شیراز بمدیری ) میرزا محمد حسین رکن زاده شیرازی) در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۳۰۵ شمسی امتیاز آن از تصویب شورای عالى فرهنك گذشته است. جای تعجب است که در سالنامه ١۴ - ١٣١۵ معارف فارس که فهرست مختصری از جراید و مجلات حوزه معارفی فارس را تنظیم نموده، ذکری از این روزنامه نکرده است و میرزا محمد حسین رکن‌زاده دو کتاب بنام‌های (فارس وجنك بین‌الملل ) و ( دلیران تنگستانی ) تألیف نموده که معرف احاطه او در تاریخ و نویسندگی می‌باشد.

(۶۷) آذر

مجله آذر در سال ۱۳۰۱ شمسی بطور ماهیانه در تهران تأسیس و منتشر شده است.

(۹۸) آذر

شماره اول سال اول روزنامه آذر؛ با قطع بزرك و چاپ سربی روی بك ورق در مطبعه ( بوسفور ( در تهران چاپ و در تاریخ ۱۸ صفر ١٣۴١ قمری مطابق ٢٧ میزان ۱۳۰۱ شمسی منتشر شده است روزنامه آذر بصاحب امتیازی (مضم ) و مدیر مسئولی ) زین العابدین فروزش ( انتشار یافته. قیمت سالیانه ۵۰ قرآن ششماهه ۳۰ قرآن و سه ماهه ۱۵ قرآن است. ولایات قیمت پست افزوده می‌شود؛ تك نمره چهار شاهی. آدرس: طهران، شاه آباد. طرز انتشار هفتگی است.

از ( اخطار اداری ( که در این شماره ذکر شده معلوم می‌گردد که روز نامه آذر بجای نجات ایران انتشار یافته و عبارت اخطار این است: این نمره آذر را مشتركین محترم بجای نجات ایران قبول کنند تا با مطبعه معین در خصوص طبع آذر قرار داد کرده آنگاه هر یك در وقت انتشار خود منتشر خواهد شد که امروز برای خواهش صاحب امتیاز نو به مطبعه را باذر واگذار کردیم. (فروزش ) و اما اینکه این شماره بعوض كدام یك از شماره‌های نجات ایران منتشر شده، از تصحیح دو اشتباه که در شماره‌های ٢۴ و ۳۰ نجات ایران رویداده؛ و در این شماره آذر بعمل آمده معلوم می‌شود لا اقل بعوض شماره‌های بعد از ۳۰ نجات ایران است.

در عنوان روزنامه پس از چاپ اخطار اداری ( که فوقا آنرا نقل کردیم در گوشه راست آن اسم روزنامه ) آذر ( بخط نسخ درشت و در زیر آن سال (١٣۴١) درج است. مقاله افتتاحی این شماره بد ینقسم شروع می‌شود: بزبان تاریخ - مجلس