پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدرهاشمی جلد چهارم.pdf/۱۸۳

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف اللام
لان الغيب، لقمان، لوای اسلام
 

آزادی زد موافق طبع شاه نیفتاد و توقیف شد برون در کتاب مطبوعات و شعر فارسی خود یکجا در مقدمه کتاب (صفحه ۱۶) و جای دیگر در صفحه ۱۳۱ بطور اختصار یاد آور میشود که این روزنامه بطور هفتگی در طهران بزبان فرانسه تأسیس و شماره اول آن در تاریخ پنجم فوریه ۱۸۷۶ میلادی مطابق ۱۲۹۳ قمری منتشر شده است .

واما بارون نرمان بلژیکی در تشکیلات در بار ناصرالدین شاه همه جا نام او جزو مترجمین ذکر شده و مخصوصاً در تقویم ضمیمه جلد سوم منتظم ناصری بدین سمت او را یاد کرده است .

(۹۶۸) لسان الغیب

روزنامه لسان الغیب در سال ۱۳۱۹ قمری در طهران تأسیس و با طبع ژلاتینی منتشر شده است. روزنامه لسان الغیب بوسیله کمیته سری که از جمعی از احرار از قبیل میرزا محمد علی خان، شیخ عبدالعلی موبد ؛ حاج میرزا حسن رشد به وشیخ یحیی کاشانی و غیره برعلیه (امین السلطان اتابک اعظم) تشکیل شده منتشر میشد . از این کمیته و چگونگی اطلاع بر آن در جای دیگر این کتاب بتفصیل گفتگو کرده ایم .

(۹۶۹) لقمان

مجله لقمان در شهر مشهد در سال ۱۳۰۹ شمسی تأسیس و بطور ماهیانه منتشر شده است

(۹۷۰) لوای اسلام

روز نامه لوای اسلام در اصفهان بمدیری (ابو القاسم معروف بموید الشریعه گیلانی) مدیر روزنامه کاشف اسرار منتشر شده است. طلوع این روزنامه در ذیحجه ۱۳۳۵ قمری بوده و پس از انتشار سه شماره لوای اسلام توقیف و عوض آن باهمان سبک وقطع روزنامه (کاشف اسرار) منتشر شده است. در این باره در انتهای صفحه ۸ شماره اول کاشف اسرار که در حقیقت شماره ۴ لوای اسلام میباشد اینطور اخطار نموده است چون لوای اسلام مظلومانه توقیف شد جدها کاشف اسرار بهمان سبک و روش مشترکین لواء اسلام را محظوظ خواهد نمود و متمنی است خوانندگان بهان سمت بشناسند. دفتر اداره.»

محل اداره روزنامه: اصفهان خیابان خوش قیمت روزنامه : یکساله ۶۰ قران ششماهه ۳۵ قران. داخله یکساله ۷۰ قران ششماهه ۴۰ قران. قیمت تکنیره شش شاهی

در شماره اول کاشف اسرار که بجای لوای اسلام توقیف شده در هشت صفحه با چاپ سنگی چاپ و منتشر شده در ابتدای صفحه اول آن در مستطیلی که اطراف آن سیاه گرفته شده اینطور نوشته است: « بازماندگان لواء اسلام با کمال تأثر وزارتین جلیلتین معارف وعدلیه را از شهادت آنجریده مقدسه مستحضر میسازند.» بغیر از این تسلیت سرمقاله مؤثری درباره توقیف قلم نوشته که جلات اولیه آن چنین است :

-۱۷۷-