پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدرهاشمی جلد چهارم.pdf/۱۷۶

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الگاف بعده النون
گنجینه فنون، گنجینه معارف
 

برای اهالی مؤثر و مفید بود تأسیس نمودند ملاحظه فرمودید که در آذربایجان و در گیلان که ماموریت داشتند این خدمت را بخوبی انجام دادند و کتابخانه‌های ممتازی در آنجا تأسیس کردند که فعلا مبالغی کتاب در آن‌ها موجود است که برای خدمت بمعارف خیلی مفید و مؤثر است.

بنده حقیقتاً فوت و فقدان‌ایشان را که می‌توانم عرض کنم هیچکدام منتظر نبودیم و مایل بودیم که این خدمت‌گزار خوش نیت سال‌های زیاد بکشور خدمت کند و اثر بدهد متأسفانه اینطور واقع شد که در نتیجه بیماری که از مدتی پیش داشتند و بواسطه آن همتی که خدا بیامرزد مرحوم محمد علی تربیت را داشت و نشان نمی‌داد یکمرتبه از پا درآمد و واقعاً اسباب تأسف و تألم همه گردید (صحیح است)‌امید - وارم که خداوند آن مرحوم را غریق رحمت کند و در مقابل خدمات بکشور و حسن خدمت شاهنشاه معظم خود انشاء الله مغفور باشد و ببازماندگان آنهم خداوند توفیق بدهد که بسیره پدر بزرگوارشان تأسی نموده اسباب تسلی خاطر دوستان آنمرحوم باشد بواسطه این عقدان اگر اجاره می‌دهید باحترام آنمر حوم مجلس را ختم کنیم مجلس آینده روزه شنبه چهارم بهمن ماه سه ساعت پیش از ظهر دستور لوایحی که موجود است یکساعت و نیم بظهر مجلس ختم گردید

(۹۶۲) گنجینه معارف

مجله گنجینه معارف در شهر تبریز بمدیری (محمد علی تربیت) تأسیس و در سال ۱۳۰۱ شمسی منتشر شده است. شماره اول این مجله در قرب ۱۳۰۱ شمسی مطابق ۲۴ اکتبر ۱۹۲۲ میلادی انتشار یافته. طرز انتشار آن در هر برج شمسی بک بار بوده. مندرجات آن بیشتر مطالب علمی وادبی و فلسفی است. محل ادار •، مجله در تبریز عمارت لقمان و قیمت سالیانه آن در داخله ۱۵ قرآن و در خارجه ۱۶ فرانک و تک نمره یک قرآن است. مرحوم تربیت در فهرست جراید آذربایجان راجع باین مجله چنین می‌نویسد: « گنجینه معارف - مجله ماهانه منتشر در تبریز بمدیریت محمد علی تربیت در ۱۳۴۱ قمری هشت شماره منتشر شده است. علت تعطیل مجله مسافرت ایشان بخارج بوده است.

شماره چهار مجله گنجینه معارف در ۳۲ صفحه بقطع خشتی در مطبعه (فاروس تبریز) طبع و در تاریخ ۲ جمادی الاخری ۱۳۴۱ قمری مطابق اول دلو ۱۳۰۱ شمسی منتشر شده است. در این شماره شرح مفصل و فاضلانه بقلم آقای تربیت درباره احکیم زلالی خونساری) درج است. همانقسم که در فهرست جراید آذربایجان تصریح شده از این مجله بیش از ۸ شماره منتشر نشده است.

محمد علی تربیت- محمد علی تربیت فرزند مرحوم میرزا صادق خان پسر میرزا جواد پسر میرزا علی اکبر پسر میرزا مهدیخان وزیر و منشی نادرشاه می‌باشد محمد علی تربیت در ششم خرداد ۱۲۵۶ خورشیدی در شهر تبریز متولد و همواره به

-۱۷۰-