پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدرهاشمی جلد چهارم.pdf/۱۴۰

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الكاف بعده الراء والشين
کرنا، کشاورز
 

توزیع شده است. محل اداره روزنامه: مطبعه شرأفت احمدی. وجه اشتراک: کرمانشاه ۸۰ ریال خارجه بعلاوه اجرت پست. از محصلین و کارگر و زارع ۵۰ ریال گرفته میشود. تک نمره شش شاهی: تعیین قیمت اعلانات با دفتر اداره است. مندرجات روزنامه مانند سایر جراید محلی عبارت از اخبار محلی و مقالات و ترجمه‌های مختلف و خلاصه‌ای از اخبار داخله و خارجه و صفحه سوم و چهارم آن نیز مشتمل بر آگهی‌های ثبتی و غیر ثبتی است.

(۹۲۲) کرنا

روز نامه کرنا در طهران بصاحب امتیازی و مدیری (رضا) - مینو ) تأسیس و شماره اول آن در تاریخ شنبه دهم رجب ۱۳۴۲ مطابق ۲۷ دلو ۱۳۰۲ شمسی منتشر شده است. روزنامه کرنا معمولاً در چهار صفحه بقطع وزیری متوسط با چاپ سربی (مطبعه سعادت) چاپ و توزیع شده و سرمقاله شماره اول آن که بعنوان (مرام ما) نوشته شده بد ینقسم شروع می‌گردد: در این موقع که فقر ادبی ما بسرحد کمال رسیده وحتی به تصدیق مطلعین از ایام فترت عرب و مغول هم ناچیز‌تر شده است. مایک قسمت از روزنامه خود را بادبیات و لطایف علمی - اخلاقی - فکاهی اختصاص خواهیم داد. » پس از سرمقاله مذکور، مقاله دیگری بعنوان (مجلس پنجم) درج شده است.

محل اداره کرنا: طهران خیابان علاء الدوله. عنوان تلگرافی: نامه کرنا. وجه اشتراک آن طهران سالیانه ۵۰ قران، ششماهه ۳۰ قران. ولایات ۶۰ قران و ۳۵ قران. تک شماره شش شاهی. طرز انتشار روزنامه هفتگی بوده و در زیر اسم رورنامه پس از درج سال تأسیس (۱۳۴۲) نوشته است (هفته یک شماره طبع و نشر می‌شود) از روزنامه کرنا فعلا تا شماره سوم مورخ پنجشنبه ۱۴ شهر ذیحجه ۱۳۴۲ مطابق ۲۶ سرطان ۱۳۰۲ در دست است.

(۹۲۳) کشاورز

روز نامه کشاورز در طهران بمدیری و صاحب امتیاری (سلیم ایزدی) تأسیس و در سال ۱۳۴۱ قمری منتشر شده است. شماره سوم سال اول روزنامه کشاورز در چهار صفحه بقطع بزرک باچاپ سربی در مطبعه (بوسفور) طبع و در تاریخ اول برج عقرب مطابق سوم ربیع الاول ۱۳۴۱ قمری منتشر گردیده است. روزنامه کشاورز دارای سرلوحه بزرگیست که در آن مناظر مختلف کشاورزی و آلات و ادوات آن نشان داده شده و اسم روزنامه (کشاورز) بخط نستعلیق روی آن نوشته شده و در بالای آن این شعر: (دهقان سالخورده چوخوش گفت با پسر کی نورچشم من بجز از کشته ندروی) بعنوان شعار چاپ شده است.

و نیز در عنوان روزنامه کشاورز اینطور معرفی شده: « روزنامه‌ایست فلاحتی علمی، فنی، اقتصادی، مقصد کلی آن توسعه امر فلاحت وتحریک حس اشخاص بصنعت

-۱۳۴-