پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدرهاشمی جلد چهارم.pdf/۱۲۹

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الكاف
کانون، کانون جهانگردی، کانون شعرا
 

کانون بعد از شهریور ۱۳۲۰ نیز گاهگاهی بطور غیر مرتب با تجدید نظر در مطالب و مندرجات آن انتشار یافته است.

محل اداره روزنامه: طهران خیابان لاله‌زار پشت شهرداری. بهای اشتراک سالیانه کانون در داخله ۱۰۰ ریال و در خارجه ۲۰۰ ریال، ششماهه ۵۵ ریال و ۱۰۰ ریال است. بهای آگهی‌های روزنامه صفحه اول سطری ۴ ریال و صفحات دیگر یک ریال و صفحه آخر دو ریال. تکشماره دینار است.

آقای حسین مطیعی - آقای حسین مطیعی مدیر روزنامه کانون فرزند آقای حاج عباس در سال ۱۲۸۰ شمسی متولد شده و دارای ذوق شاعری و طبع شعر می‌باشد نامبرده علاوه بر انتشار روزنامه کانون و کانون شعرا چندی روز نامه تجدد ایران به مسئولیت‌ایشان منتشر می‌شده و زمانی در انتشار روزنامه ادبی نسیم سحر در طهران همکاری داشته‌اند. از آثار‌ایشان گرد آوردن مطالب و نشر کتاب اسرار خلقت است که آقای سرهنک اخگر اشعار آنرا سروده‌اند. در کتاب نامه سخنوران تألیف مرحوم ایزد گشب در زیر عکسی که از آقای مطبیعی چاپ کرده دو غزل نیز از نامبرده طبع نموده که یکی از آن‌ها بعنوان (دوره وصال) می‌باشد.

(۹۱۰) کانون جهانگردی

مجله کانون جهانگردی که از انتشارات انجمنی بهمین نام بوده در طهران تأسیس و در سال ۱۳۱۵ شمسی بطور ماهانه منتشر شده است. وظیفه انجمن مذکور تشکیل وسایل سیاحت جهانگردان در داخل کشور بوده و از اعضاء مبرز آن آقایان عباس مسعودی مدیر روزنامه اطلاعات و دکتر متین دفتری می‌باشند.

(۹۱۶) کانون شعرا

روزنامه کانون شعرا در تهران بصاحب امتیازی و مدیری (حسین مطیعی) و سردبیری (اسدالله صابر همدانی) تأسیس و در سال ۱۳۱۳ شمسی منتشر شده است. کانون شعرا معمولاً در هشت صفحه بقطع وزیری متوسط در مطبعه سربی (مهر) چاپ و روز‌های پنجشنبه هر هفته منتشر شده گرچه این روزنامه در عنوان آن (روزنامه ادبی - اجتماعی فکاهی - اخباری - مصور) معرفی شده ولی بیشتر مندر جاتش اشعار شعرای معاصر کا در پایتخت و یا شهرستان‌ها میزیسته، می‌باشد. در هر شماره مختصر شرح حال و عکس شعر‌اتیکه شعر آن‌ها چاپ شده درج گردیده و از این جهت روزنامه کانون شعرا اسم با مسما نیست و دوره این روزنامه تذکره مختصری از شعرای معاصر می‌باشد. در بین شعرانی که شرح احوالشان در روز نامه کانون شعرا ذکر شده عده یافت می‌شود که بهیچ وجه شایستگی ثبت نام نداشته و نیز در شرح احوال بعضی از آن‌ها باندازه مبالغه گردیده که از حقیقت دور افتاده است ولی رویهمرفته با این معایب در جنب محاسنی که در ضبط نام و شعر و چاپ عکس شعرا در این روزنامه یافت می‌شود ناچیز است.

-۱۲۳-