پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۹۵

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف پ بعده الیاء
پیشاهنگی و تربیت بدنی
 

میباشد و در اولین فرصت مناسب نیز امیدوار است که بتواند مجله را با مزایای بهتر و بیشتری در هر ماه یکبار انتشار داده و آن را در دسترس استفاده همگانی قرار دهد. ا. شکرائی . »

مقدمه مذكور بخوبی نوع مندرجات ومطالب و طرز انتشار مجله را میرساند منتهی انتشار مجله پیش آهنگی و تربیت بدنی چندان دوامی پیدا نکرده و پس از وقایع شهریور ۱۳۲۰ که بکلی تشکیلات اداره پیش آهنگی منحل گشت قهراً انتشار مجله نیز موقوف گردید و بنابراین، نشر مجله بیش از یکسال و نیم تقریباً طول نکشیده است. فهرست مندرجات شماره اول و اسامی نویسندگان آنها بدین قرار است : آغاز مختصری از علت تاسیس پیشاهنگی (ا . شکرائی) . مقررات کنونی پیشاهنگی پسران و دختران ایران اردوهای تابستانی در مرکز گزارش کلاس پایوران پیشاهنگی دختران شهرستانها بیدار باش ( قائمقامی ) . آذرگاه پیشاهنگان ( هورفش تابان ) . دواخانه كوچك برای رسدهای پیشاهنگی ( غ. شایگان ) . تربیت بدنی در سالهای مختلف (ا. شکرائی) سازمان تربیت بدنی کشور. مسابقه های قهرمانی کشور ورزش و اهمیت آن ، پرورش جسم در ایران باستان پرش ارتفاع . کشتی . چکامه » تمام قسمت های مجله دارای تصاویر گوناگون راجع به پیشاهنگان و مسابقه های قهرمانیست و نیز تصویر قهرمانان ایران بصورت نقشه ایران بقلم حسین بنانی در دو صفحه ضمیمه مجله است .

شعار مجله این فرد شعر ( زنیرو بود مرد را راستی ) و روی جلد آن تصاویر رنگی چادر پیشاهنگان که روی آن جمله ( آماده باش چاپ شده است میباشد. آبونمان مجله یکساله در پایتخت دوازده ریال و در شهرستانها باضافه قیمت پست و تك شماره ۳٫۵ ریال است.

آقای ابو القاسم شکرانی

تا هنگامیکه تشکیلات پیشاهنگی در ایران منظم و برقرار بود اداره کلی در وزارت فرهنك بنام ( اداره پیشاهنگی و تربیت بدنی ) وجود داشت . پس از بهم خوردن تشکیلات پیشاهنگی، آن قسمت مربوط به پیشاهنگی نیز از اداره کل حذف شد و فقط قسمت تربیت بدنی آن باقیمانده • مجله که ما از آن گفتگو میکنیم از نشریات این اداره است. و اما آقای شکرائی مدیر مسئول مجله ؛ از کارمندان عالیرتبه وزارت فرهنك و از لیسانسیه های قدیمی دانشسرایعالی است. زمانی رئیس اداره پیشاهنگی و تربیت بدنی و چندی هم رئیس آموزش شهرستانها بوده و بعد هم مدتی رئیس فرهنگ اصفهان و گیلان و اخيراً هم مجدداً بریاست فرهنك اصفهان منصوب شده اند .

آقای شکرانی جوانی دانشمند و فاضل و نيك نفس و بامور اداری کاملا بصیر و بینا، در امور اداری پیوسته سعی دارد وسایل رفاه زیر دستان خود را فراهم سازد از صفات برجسته مشاراليه عزت نفس و بسط بد است که همیشه مایل است دوستان و آشنایانش از خوان احسان او بهره مند گردند. چند کتاب و رساله از ایشان بدین قرار طبع و منتشر شده است: کلیات جغرافیائی در ۵۵۰ صفحه با ۱۰۰ نقشه و گراور. تاریخچه مختصری از آثار باستانی ایران که بخرج وزارت فرهنك بطبع رسیده است.

-۸۵-