پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۸۴

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف پ بعده اللام
پایس
 

طباطبائي ؛ سرهنك يحيى خان سرداری ، نایب اول یدالله همایون فر ، سرهنك عبدالله سیف ولی بیش از همه ترجمههای فضل الله بهرامی و علی پارسا در مجله دیده میشود.

آخرین شماره مجله پلیس شماره ۹ و ۱۰ سال هفتم است که یکجا چاپ شده و متعاق باذرودی ۱۳۱۲ است . در صفحه آخر این شماره تحت عنوان ( اطلاع (مهم) شرحی دایر باینکه مجله پلیس با وضعیت فعلی مناسب مقام نظمیه کنونی نبوده نوشته تا میرسد باینجا که : « این نقیصه نیز مانند کلیه امور مربو ط بنظميه مملکتی مورد توجه خاص بندگان حضرت اجل رياست معظم تشكيلات كل نظميه واقع و امر و مقرر فرمودند باین وضعیت خاتمه داده مجله ای متناسب با مقام مهم نظمیه فعلی تأسیس شود و انجام این امر را بر عهده آقای سیف آزاد مدیر محترم روزنامه ایران باستان برگذار فرمودند . لذا مجله پلیس با وضعیت کنونی باین شماره خاتمه داده و قریبا در تحت مدیریت آقای سیف آزاد مجله مصور و بسیار آبرومندی که از هر جهت جالب توجه و شاید از حیث مزایا و محسنات بی همتا باشد بنام ) پلیس ایران ) منتشر خواهد شد مجله پلیس ایران برخلاف مجله فیلمی جنبه عمومی داشته و اشتراك آن برای تمام مردم میسر و مقدور خواهد بود منتهی برای مشترکین پلیس قسمتی راجع بامور فنی پایس اضافه طبع وضمیمه خواهد شد . »

چنانکه خوانندکان ملاحظه میفرمایند با این شماره مجله پلیس خاتمه پیدا می کند و نگارنده تا کنون اطلاعی ندارم که آیا پس از آن مجله پلیس ایران منتشر شده است ياخير • قدر مسلم این است که در دیماه ١٣١٤ شمسی یعنی دو سال بعد مجله از طرف شهربانی بنام مجله ) شهربانی ) انتشار یافته و این مجله تا حین تحریر این یادداشت نیز منتشر میشود وما از آن بتفصیل در حرف شين كتاب گفتگو خوایم کرد .

سرهنگ محمد خان درگاهی

در اواخر عقر ب ۱۳۰۲ شمسی هیئتی از روسای دوائر وزارت مالیه تحت ریاست سرهنك محمد خان که در آن زمان عهده دار قلعه بیگی نظامی تهران بود از طرف دولت مأمور رسیدگی رفتار صاحب منصبان سوئدی و افراط و تفریط آنها در بودجه نظمیه گردیدند . این هیئت قریب یکماه همه روزه از صبح تا

-۷۴-