پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۵۹

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف پ بعده الالف
پازارگاد، پایتخت ، پاینده ، پرتو
 

و احساساتی سرشار گامهایی در راه تربیت جوانان و ابناء وطن برداشتیم .»

در حقیقت با تعطیل مجله بازارگاد دوران جریده نگاری آقای حسامزاده پایان یافته تا پس از شهریور ۱۳۲۰ که مجددا روزنامه خورشید ایران را برای بار دوم در طهران منتشر ساخته اند.

آقای پازارگاد علاوه بر نشر روزنامه و مجله کتبی نیز تألیف و منتشر نموده که بذکر بعضی از آنها میپردازیم :

۱ - سرود ورزش این کتاب مجموعه سرودهای وطنی و ورزشی و منظومه ای قطعه است دارای بیست سرود راجع بترغیب وطن پرستی و علم میباشد . کتاب مذکور در آذر ۱۳۰۹ شمسی در مطبعه خاور در ۱۲ صفحه بستی چاپ شده است. ۲- میکروسکوپ و میکروسکوپی . این کتاب در تاریخ و شرح میکروسکوپ و طرز استعمال و نگاهداری و استفاده از آن با خلاصه از اصول علم ميكروب شناسی است کتاب مذکور در چاپخانه خاور در تیرماه سیصد و ده در ۲۲۲ صفحه پستی طبع شده است.

۳- تعلیم و تربیت پیشاهنگی ؛ این کتاب در سال ۱۳۱۰ شمسی در مطبعه هزار شیراز در ۷۲ صفحه پستی چاپ شده است ۴- تحليل ماده وقوه . کتاب مذکور در سال ۱۳۱۰ شمسی در مطبعه سیروس در ١٠٦ صفحه پستی طبع گردیده است . شرح احوال آقای بازارگاد را در حرف ( خ ) کلمه خورشید ایران بتفصیل خواهیم نوشت و در اینجا بچاپ عکس ایشان قناعت مینمائیم .

(۳۲۶) پایتخت

برون در کتاب مطبوعات و شعر فارسی ( ص ٥٧) راجع باین روزنامه مینویسد روزنامه هفتگی پایتخت با چاپ سنگی در سال ۱۳۲۹ قمری در طهران منتشر شده است»

(۳۲۷) پاینده

در سال ۱۳۱۱ شمسی مجله پاینده در طهران بطور هفتگی تأسیس شده است لازم است یاد آور شویم که این مجله هیچگونه ارتباطی با آقای ابوالقاسم پاینده مدیر محترم مجله صبا ندارد .

(۳۲۸) پرتو

پرتو در بدو تأسیس بصورت مجله ادبی هفتگی بوده و شماره اول آن در سنبله ۱۳۰۱ شمسی مطابق محرم ١٣٤١ قمرى منتشر شده است : مجله پرتو بمدیری و نگارند گی آقای (میر محمد علیخان واله خراسانی) و سردبیری آقای ( میرزا سعیدخان نفیسی) روزهای شنبه و پس از مدتی روزهای دوشنبه انتشار یافته و مندرجات آن عبارت

-۴۹-