پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۳۹

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ب بعده الهاء
بهار
 

و او مؤلف فهرست بسیار نفیس کتب خطی آن کتابخانه است و از عربی و فرانسه چند کتاب بفارسی ترجمه کرده و بزبان عربی غیر از شرح اطواق الذهب زمخشری؛ داستانی بنام الثورة الهندیه ترجمه نموده که در مصر بطبع رسیده است. مجله ادبی بهار نیز به قلم اوست وفاتش در شب یکشنبه دوازدهم دیماه هزار وسیصد و شانزده شمسی مطابق ۲۹ شوال ۱۳۵۶ قمری در طهران > شماره سوم سال سوم مجله یادگار.

(۳۰۲) بهار

روزنامه بهار بمدیری ( آقا شیخ احمد ) در شهر مشهد تأسیس و در سال ۱۲۹۶ شمسی در مطبعه (خراسان ) طبع و در هر نوبت ۱۲۰۰ نسخه از آن منتشر شده است آخرین شماره سال دوازدهم تأسیس روزنامه بهار و بنابر آنچه در عنوان آن قید گردیده مطابق سال ششم انتشار در تاریخ ۳ شنبه ۳۰ مهرماه ۱۳۰۸ شمسی مطابق ۱۸ جمادی الاول ۱۳۴۸ قمری منتشر گردیده است. از اینجا معلوم می‌شود روزنامه بهار با این که در سال ۱۲۹۶ شمسی تأسیس شده ولی تا سال ۱۳۰۸ شمسی بیش از شش سال انتشار نیافته است بها در ابتدا هفتگی بوده ولی در سنوات اخیر نشر آن بومیه گردیده و باستثنای ایام تعطیل همه روزه منتشر می‌شده است. محل اداره روز نامه مشهد مطبعه خراسان و قیمت اشتراک آن بدین قرار است: یکساله ۷۰ قران، طلاب ومحصلین پنجاه قران، تک شماره شش شاهی.

شماره ۵ و ۶ سال شانزدهم تأسیس روزنامه بنگارندگی ( احمد بهار ) مشتمل بر چند صفحه بقطع بزرک، با چاپ سربی؛ در مطبعه خراسان طبع و در تاریخ سه شنبه أول آذر ۱۳۱۱ شمسی مطابق ۲۲ رجب ۱۳۵۱ قمری منتشر شده. در این سال نیز بهار پومیه بوده و وجه اشتراک بدینقسم معین شده است: ۲۵۰ شماره ۷۰ ریال، ۱۲۵ شماره ۴۰ ریال؛ برای طلاب و محصلین ۶۰ ریال، تک شماره ۵۰ دینار بعد از سه روز یکریال. قیمت اعلان: جای هر یک سطر صفحه اول دو ریال، دوم و سوم یک ریال، چهارم ۷۵ دینار. شماره مسلسل یعنی مجموع شماره هائی که تا این تاریخ یعنی در طول مدت شانزده سال تأسیس روزنامه انتشار یافته، ۱۳۰۸ شماره است. مندرجات روزنامه مانند سایر جراید معلمی عبارت از مقالات گوناگون و اخبار محلی خراسان و حوادث داخلی و خارجی است و نیز اعلانات مختلف و بخصوص اعلانات ثبت اسناد بعد وفور در روزنامه درج است. روزنامه بهار بر حسب زیادتی اعلانات ثبتی گاهی در چند صفحه چاپ شده و هر صفحه آن مشتمل بر پنج ستون است. نام روز نامه ( بهار ) بخط نستعلیق نوشته شده و در دو طرف آن خصوصیات روزنامه درج است.

شیخ احمد بهار

نام برده از خویشاوندان آقای ملک الشعرای بهار و اکنون در دفتر نخست وزیری در طهران بخدمات دولتی مشغول است. در طهران ملاقات ایشان دست داد پیری

-۲۹-