پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۳۶

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ب بعده الواو
بوستان، بوقلمون، بهار
 

نزد مرحوم میرزا عبدالجواد ادیب نیشابوری پرداخته و سپس بطهران رهسپار و در آن جا در محضر استاد معظم آقای آ قا میرزا مهدی آشتیانی و حکیم معروف آقای آقا ضیاء الدین دری بتحصیل حکمت مشغول گردیده است، در سال ۱۳۰۶ شمسی در تشکیلات جدید عدلیه وارد و تا کنون مقامات مختلفی را از قبیل مدعی العموم عدلیه ملایر، ریاست دادگستری سمنان؛ مستشار محکمه استیناف مرکز، ریاست دفتر دیوان عالی کشور را طی کرده است. آثار و تألیفات او علاوه بر مقالات مختلف که در جراید و مجلات بطبع رسیده عبارت است از کتاب طریقه ترجمه و پند ما در به دختر که اولی در سال ۱۳۱۴ و دومی در ۱۳۰۶ شمسی در طهران چاپ و منتشر گردیده است.

(۳۰۰) بوقلمون

مرحوم تربیت در فهرست جراید آذربایجان راجع باین روز نامه می‌نویسد: « بوقلمون. روزنامه نیم ورقی منتشر در تبریز با چاپ سربی بمدیریت غنی‌زاده در ۱۳۲۷ قمری»

بنقل برون در کتاب مطبوعات و شعر فارسی (ص ۵۶) شماره دوم این روز نامه در تاریخ ۲۴ شهر رجب ۱۳۲۷ قمری منتشر شده است.

آقای میرزا محمود غنی‌زاده سلماسی علاوه بر روزنامه بوقلمون روزنامه‌های انجمن، فریاد و شفق را نیز منتشر کرده است.

(۳۰۱) بهار

مجله بهار بمدیری و نگارندگی ( یوسف اعتصام الملک ) در طهران تأسیس و شماره اول را در اول اردیبهشت ماه ۸۳۲ جلالی مطابق دهم ربیع الثانی ۱۳۲۸ قمری منتشر کرده است. پس از نشر سه شماره یعنی از شماره ۴ مدیر اداره مجله آقای ( مدیر الممالک ) معرفی گردیده و آقای اعتصام الملک سمت نگارندگی مجله را داشته است.

مجله بهار‌گر چه عنوان ماهیانه داشته ولی مرتب منتشر نشده چنانچه این موضوع تحت عنوان ( اخطار ) در شماره هفتم بدینقسم بیان گردیده است: « بر اسطه ترتیبی که در بدو شروع بانتشار مجله دست داد و انتظام توالی نمرات مجله از میان رفت و تقریباً هر شماره از شماره‌های اخیر مجله در پنج ماه بعد از تاریخ مقرر انتشار مییافت و غالباً همچو تصو می‌نمودند که در ارسال مجله از طرف اداره قصوری دست میدهد. شماره هفتم را مطابق بیستم ربیع الاول ۱۳۲۹ و اول حمل قرار دادیم که بعد از این مرتباً در اول هر ماه شمسی بدون تخلف طبع و نشر گردد تا دوازده شماره سال اول تمام و شروع بسال دوم شود. »

شماره اول مجله در ۶۴ صفحه بقطع کوچک خشتی و با چاپ سربی در مطبعه

-۲۶-