پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۳۳۰

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الراء
راهنمای زندگی، راه نو؛ رستاخیز
 

مجله هفتگی راهنمای زندگی را بمدیری و صاحب امتیازی آقای حسینقلی مستعان تصویب نمود که آن را در طهران منتشر نماید از این مجله تا حوادث شهریور ۱۳۲۰ شمسی چند شماره منتشر شده است، آقای مستعان نویسنده و مترجم معروف ایران و ترجمه کتاب بینوایان ویکتور هوگو بهترین معرف‌ایشان در فن ترجمه می‌باشد.

(۵۷۶) راه نو

در پانزدهم تیرماه ۱۳۰۵ شمسی شورایعالی معارف امتیاز مجله راه نورا بمدیری (میرزا یدالله خان البرز) تصویب نمود. این مجله در طهران بطور هفتگی تأسیس منتشر شده است.

(۵۷۷) رستاخیز

مجله رستاخیز به دیری و صاحب امتیازی (عبدالله رازی) در قاهره مصر بزبان فارسی تأسیس و در سال ۱۳۴۲ قمری مطابق ۱۳۰۲ شمسی و ۱۹۲۴ میلادی منتشر شده است. رستاخیز ماهی یکمرتبه روی کاغذی مرغوب و طبعی مطلوب در ۴۸ صفحه بقطع وزیری کوچک، با چاپ سربی طبع گردیده و شماره اول آن در جمادی الثانی ۱۳۴۲ قمری انتشار یافته است. قیمت اشتراک آن بدین قرار است در ایران سالیانه ۴۰ قران، شش ماهه ۲۵ قران. در سایر ممالک سالیانه یک لیره انگلیسی؛ برای معلمین و شاگردان مدارس نصف قیمت است. آدرس و عنوان مجله: صندوق البوسطه. نمره (۱) غوریه. رستاخیز. مصر القاهره. تلگرافی: رستاخیز. (این آدرس روی جلد مجله بفارسی و فرانسه نوشته شده است) مقصود و مرام مدیر مجله و دانشمندان دیگر که مندرجات مجله نتیجه افکار و تتبعات آنهاست چنانچه در شماره اول ذکر شده و در شماره سوم نیز آن را تأیید نموده و عبارتست از زنده نمودن تاریخ و ادبیات ایران و دانستن آداب و عادات ایرانیان از زمان قدیم الی کنون. پس هر گاه از مقولات دیگر گفتگو کنیم مثلاً از مسائل اقتصادی و مباحث فلسفی سخن رانیم فقط برای روشن نمودن مقصودمان است که اگر در ضمن محتاج باصطلاحات علمی باشیم دیگر لازم بشرح وبسط نباشد و خواننده فوراً پی بخیالات ما ببرد. »

رستاخیز بعنوان مجله علمی، ادی، اقتصادی و فلسفی معرفی شده. نقل فهرست مطالب شماره سوم مجله تا انداز ما را بسبک مندرجات آن آگاه می‌نماید: داستان کورش. اشو زر دشت. دولت حکومت ملی. افکار سعدی هور درخشان جولان فکر برداشتن عناوین. بین ایران و مصر جمعیت رابطه شرقیه.

رستاخیز تا تیرماه ۱۳۰۵ شمسی بطور غیر مرتب ۱۸ شماره منتشر شده و از آن پس بعلل و جهاتی که در حرف سین کتاب کلمه (سودمند) بدان‌ها اشاره خواهیم کرد، با تغییر اسم، بنام سودمند منتشر شده و ۱۸ شماره هم باین اسم انتشار یافته و بعد شش شماره هم در طهران بنام مجله سودمند آنرا منتشر نموده و برای همیشه مجله تعطیل

-۳۱۹-