تاسیس و شماره اول آن در تاریخ دوم ربیع الاول ۱۳۲۷ قمری منتشر شده است، ولی در ذیل این شرح اضافه میکند که نمره اول این روز نامه را در دست دارم که تا ریخ انتشار آن سا ل ١٣٢۶ قمری نه ۱۳۲۷ است شماره مذکور در دو صفحه بقطع ۶/۵*۱۲ سانتيمتر و قیمت تك نمره آن در تبريز يك شاهی و در سایر شهرهای ایران يك شاهی و نیم است.
حرف الدال
(۵۲۸) دارالعلم
روزنامه دار العلم در شیراز بمدیری ( میرزا عنایت الله دست غیب شیرازی ملقب به اعتماد التوليه ) تاسیس و در سال ۱۳۲۷ قمری منتشر شده است. این روزنامه با چاپ سنگی در مطبعه سنگنی محمدی شیراز معمولا روی هشت صفحه بقطع خشتي بزرك ۵ و ؟؟؟؟؟؟ * ۱۰ سانتیمتر طبع و شماره اول آن در تا ریخ ۲۲ شوال ۱۳۲۷ قمری منتشر شده است . عنوان مراسلات و تلگرافات : شیراز - دارالعلم . مراسلات بدون تمبر ومعرفي قبول نمیشود و در صورت عدم درج صاحبانش حق استرداد ندارند . ( این عبارات بضمیمه نام مدیر روزنامه در طرف راست اسم روزنامه و در طرف چپ آن قیمت اشتراك بدين قرار معین شده است ( سالیانه در خود شیراز : ۱۷: قرآن ساير بلاد داخله ۲۲ قران، امریکا و فرنك ۲۵ قران . عثماني و مصر ۵ مجيدى. تك نمره در شیراز پنج شاهی در سایر بلاد داخله شش شاهی. قیمت اعلان سطری یکفران . در زیر اسم روز نامه ( دار العلم ) که بخط نستعلیق درشت نوشته شده، دارالعلم ( جريده علمی ،فلسفی سیاسی، اخلاقی ، اخباری ) معرفی گردیده و طرز انتشار آن هفتگی قید شده است علاوه بر این سه کلمه « علم - معرفت - نجات » زیر تاریخ انتشار درج است. درباره مرام و مسلك روزنامه در ضمن يك سطر در زیر عنوان روزنامه اینطور مینوید ، داین جريده آزاد و مروج علوم و معارفی است که مدار ترقيات وتمدنات این عصر است و با احدى طرف نیست.»
شماره ۱۵ سال اول روزنامه با خصوصیات مذکور در تاریخ ۶ ذیحجه ۱۳۲۷ قمری طبع و توزیع شده؛ سر مقاله اینشماره تحت عنوان « آخرین وسیله نجات اتحاد است اتحاد » میباشد و با این عبارات شروع میگردد > ایران خانه ووطن ماست ایران محل آسایش و مامن ماست . ایران مکان تعیش و زندگانی ماست ۲۰۰ پس از سر مقاله مذكور مقاله « بقيه اكتشاف قطب شمال » ترجمه از الهلال وبعد مقاله در باره سینوما تگراف باعث تهذیب اخلااست و در صفحه هشت شرحی از مناقب حجة الاسلام لاری چاپ شده است . برون در کتاب مطبوعات و شعر فارسی « ص ٨۴ » پس از معرفی روزنامه مینویسد من شمارههای ۹ ، ۱۲ ؛ ١۴ ، ١۶ این روزنامه را در دست دارم
میرزا عنایت الله دست غیب - مرحوم فرصت در کتاب آثار عجم ص ۵۶۳
-٢۶٢-