پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۲۶۰

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف خ بعده اللام
خلق، خلیج ایران
 

شنبه ۲۸ خرداد ۱۳۰۵ شمسی منتشر شده و مقاله در آن تحت عنوان ( هر چه در میاد از مطبعه در میاد ) بقلم مدیر روزنامه راجع بختام سال ۵ و جشن گرفتن در گراند هتل بدین مناسبت ، چاپ شده و ظاهرا بهمین شماره روزنامه خلق خاتمه پیدا کرده و مجددا روز نامه بنام ناهید منتشر شده است .

(۵١٠) خلیج ایران

روزنامه خلیج ایران در شهر بوشهر بمدیری ( یوسف اخوت ) تاسیس و در سال ۱۳۰۸ شمسی منتشر شده است اولین شماره روزنامه در آذر ماه سال مذکور طبع و انتشار یافته ، در ابتدا طرز انتشار آن هفتگی بوده و از سال ۱۳۱۷ شمسی هفته دو شماره و بعدا بطور يوميه منتشر گردیده است. خلیج ایران معمولا روی چهار صفحه بقطع كوچك با چاپ سربی طبع شده و ابتدا در مطبعه سربی ( مظفری بوشهر ) و در سال چهارم تاسیس روزنامه که مدیر آن موفق بتاسیس چاپخانه ( خلیج اخوت ) گردیده ، روزنامه در این چاپخانه طبع شده است. مندرجات روزنامه پس از درج مقاله اساسی عبارت است از اخبار محلی و مختصری از اخبار خارجی و گاهی مقالات كوچك اعلانات مختلف نیز در روزنامه طبع گردیده است. پس از تاسیس ثبت عمومی در نواحي خليج و بوشهر یکی دو صفحه روزنامه اختصاص باعلانات ثبتی داده شده است . رویهمرفته خلیج ایران یکی از روزنامههای محلی است که بیشتر بعات اشتمال بر وقایع محلی شایان اهمیت است. آبونه روزنامه داخله ۳۰ ریال ؛ خارجه ۴٠ ريال سال تاسیس روز نامه ۱۳۰۸ در داخل اسم «روزنامه که بخط شکسته نوشته شده در جست.

آقای یوسف اخوت - در سال ۱۳۱۸ شمسی نگارنده نامه مشتمل بر درخواست شرح حال از زنجان بآقای یوسف اخوت مدیر خلیج ایران نوشتم و شرحی که ذیلا ثبت میگردد خلاصه ایست از پاسخی که ایشان بنامه نگارنده مرقوم داشته اند : تولدم در شهر بوشهر بسال ۱۳۰۵ قمری واقع گردیده و دوران کودکی ابتدا در مکتبخانه ها و بعدا نزد این و آن بتحصیل پرداخته و با نبودن دبستان در آن زمان وعدم رواج علوم جدیده از هر کس در علوم جدیده اطلاعی داشت تعلیمی گرفته از هر خرمن خوشه فراهم آورده در بیستمین سال زندگانی برای اینکه مشغولیتی بدست آورده باشم بشغل خرازی اشتغال جسته و اندك اندك پس از چهار سال در رشته تجارت داخل و روابط بازرگانی ابتدا با بنادر و عربستان و بعدا در اثر توسعه باسایر نقاط نیز روابطی ایجاد ورسما بامر تجارت پرداختم . در سال ١٣٢۴ که ملت ایران حکومت ملی را خواستار و اصلاح طلبان از هر گوشه و کنار بجوش و اتهام آمدند این بنده نيز تحريك احساسات میهن جزو اصلاح طلبان صادق گردیده و از این راه صمیمانه ابر از وظیفه ملیت را مینمودم . در سال ۱۳۳۳ ( اوائل جنك عالمسوز بین المللی ) مبلغ هنگفتی از راه تجارت متضرر شدم. در سال ١٣٣۶ نزد یکی از تجار با ماهی ٣۶٠ ریال قبول منشی گری نموده و خرد خرد در معاملات جزئی نیز داخل شده و دیری نگذشت که سرمایه را بیست و پنج هزار ریال رسانیده و کم

-۲۵۰-