پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۲۰۰

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف چ بعده النون
چنته پا برهنه
 

نوشته شده و نیز اشعاری که بعنوان ( ادبیات بابا احمد ) درج است برای نمونه قسمتی از مقاله افتتاحی شماره دوم و شماره ٢۶ سال اول آنرا نقل مينمائيم : « هر کس بفکر خویشه ، تو هم بفکر خود باش . در چند سال قبل يك درويش پا برهنه نه تراشیده نخراشیده گیسوانش چون خار خارپشت يك چنار بلند در مشت سنك قناعت برشکم کدوی بزرگی اونك بانگشت تسبیح هزار دانه در گردن پوست پلنگی در پشت پیراهن سفید در بر میگفت بآهنك در است هو هر کس بفکر خویشه توهم بفکر خود باشه آمد در دکان من لابدا با هزار ترس و لرز مبادا با چماق دستش نرمم کند فورا يكبول سیاه با و دادم خود بخود گفتم اینهم سرجمع رفته ها...» اما ر مقاله شماره ٢٦ بدين قسم شروع میگردد: « تاریخ خیالی یا تنبلانرا شرح حال . راستی راستی اعیان خیال کرده اند ما با برهنهها از هیچ جای دنیا خبر نداریم، از تاریخ دنیا بی اطلاعیم یا جغرافیای دنیا را بلد نیستیم یا از جفنك گفتن سررشته نداریم یا حالا که گفتند چیزی در روزنامه از قبیل سیاسی ، دیمی با عیب جوئی از ادارات نباید نوشته شود ما دیگر قلم خودمانرا کنار میگذاریم منتهی سیاسی دیمی نمینویسیم تاریخ خیالی که نمرده مایه روزنامه چنته تمام شدنی نیست...» شماره ٢٦ نیز بدون تاریخ است و در صفحه چهارم آن اشعار پست که باین شعر ختم میشود: چنته سخن بیهوده کی گفته است جز که در از نیش قلم سفته است ۲۰ در شماره دوم قیمت اشتراك بدين قرار است : سالیانه بدون فراش سه قرآن؛ سایر ولایات هر چه فرستادند . تك نمره پنجاه دينار.

شماره ۲۵ سال اول همان قطع سابق در چهار صفحه در ( مطبعه عالیجناب مشهدی خداداد ) يطبع رسیده و در تاریخ چهار شنبه ۲۳ رجب ۱۳۲۹ قمری منتشر شده در این شماره نام مدیر مسئول ( محمود افشار ) و محل اداره : طهران . خيابان چراغ برق و قيمت اشتراك ساليانه داخله ۵ قران، خارجه ۸ قران ، تهران سه قران شش ماهه بترتيب ۵٠ شاهی و ۸۰ شاهی و ۳۰ شاهی و تک نمره طهران يك شاهی ، ساير شهرها دو شاهی معین گردیده است . مندرجات شماره ٢٥ مقاله ایست بعنوان ( آدم بی ارز و جماد است ) که صفحات اول و دوم و سوم روزنامه را فرا گرفته و نیمی از صفحه چهار تصویر ( جعفر قلی اصانلو ) است که برعایا حمله نموده ؛ در زیر این کاریکاتور اشعاریست که بدین قسم شروع میگردد: گویم حکایتی زسخنهای معنوی. گرگوش جان گشائی این نکته بشنوی . از دل برون کنی اگر اغراض دنیوی • خوش تر پسندیش زغزلهای پهلوی . تا چند گرد این عجوزه پتیاره میدوی.

(۴۶۳) چهره نما

دوران انتشار روزنامه چهره نما در مصر بدو دوره قسمت میشود ، دوره اول چهره نما در اسکندریه و دوره دوم که تا کنون هم امتداد دارد در قاهره مصر است و ما ز هر يك از این دو دوره جداگانه گفتگو مینمائیم:

روزنامه مصور چهره نما در اسکندریه مصر بمدیری ( ع . م . ) عبدالمحمد

-۱۹۰-