پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۱۵۷

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ت بعده الواو
توفیق
 

شمسی توسط آثار قلمی خود روزنامه فکهی گل زرد و همچنین سایر نامه های هفتگی آنزمان را تحت الشعاع افکار درخشان خود قرار داده بود لهجه شیرین و سبك دل پسندی که آنمرحوم در سرودن اشعار فکاهی داشت قلوب عده زیادی را مجذوب ساخته وبالاخره استقبال شایان و تشویقات بی پایان مردم او را وادار کرد که پسر دبیری روز نامه گل زرد خاتمه داده و خود شخصا بتاسيس روزنامه ادبی و اجتماعي قيام نمايد بنا بر این درسته ۱۳۰۱ شمسی باخذ امتیاز روزنامه توفیق موفق گردید و از آن ببعد روز بروز در ترویج آن میگوشید و همه هفته سعی مینمود که آنرا با مزایای بیشتری مورد استفاده عموم قرار دهد . در اواسط سال پنجم بداشتن امتیاز کاریکاتوری روزنامه توفیق نز نائل و از آن بیند تا چندی روزنامه را با کاریکاتور بسیار بزرگی زینت میداد پس از مدتی رفته رفته روزنامه خود را از صورت فکاهی خارج و آنرا وسیله ترویج ادبیات قرار داد . در مدت شش سال که روزنامه او ادبی بود همیشه در نشر اشعار سود مند و افکار برجسته شعرای معاصر میکوشید و اکثر اوقات آثار اساتید سخن را مورد استقبال آنان قرار میداد . در اول فروردین ۱۳۱۷ مجددا روزنامه را بصورت فکاهی در آورده و بر آن شد که نکات اخلاقی را با زبان شیرین تری گوشزد عامه نماید . تقریبا مدت دو سال هم بدین ترتیب روزنامه را منتشر نمود تا اواخر سال ۱۳۱۸ در حالیکه روزنامه را بدست یگانه فرزند خود سپرد دار فانی را وداع گفت.

بطور کلی میتوان گفت وجود این مرد جامع صفات حمیده و اخلاق پسندیده بود . بوسیله زبان خوش و خوی دلپذیری که داشت با هر کسی بفراخور حال خود سلوك می کرد و او را فریفته برفتار و گفتار خویش مینمود . مرحوم حسین توفیق بسیار حليم و صبور بود و هر گونه پیش آمدی را با خونسردی تلقی میکرد خیلی کم اتفاق می افتاد که در سر موضوعی عصبانی شود. مرحوم توفیق بسئله ازدواج اهمیت زیاد می داد و اغلب جوانان را بزن گرفتن تشویق و تحریص مینمود • موضوع ازدواج را در بیشتر اشعار خود نیز گوشزد نموده است از قبیل : خوشا کسی که درین روزگار زن دارد . یا ای برادر زن بگیر - هر کس که زن ندارد - پیرهن آن ندارد . یا دلم میخاد زن بگیرم پول ندارم . »

همانطور که قبلا یاد آور شدیم پس از فوت حسین توفیق امتیاز روزنامه به فرزندش (محمد علی توفیق) واگذار گردید و از آخر سال ۱۳۱۸ تاحین تحریر این قسمت روزنامه توفیق به دیری فرزند آنمرحوم بطور فکاهی و کاریکاتوری منتشر می گرد مدتی هم سر دبیری روزنامه بعهده آقای ( یوسف خسرو پور ) و مدیر داخلی آن آقای ( ابو القاسم حالت ) بوده است.

(۴٠١) تیاتر

روزنامه تیاتر بصاحب امتیازی و نگارندگی (میرزا رضاخان طباطبائی نائینی) در طهران تاسیس و شماره اول آن ؛ با چاپ سربی ( مطبعه فاروس ) در چهار صفحه طبع

-١۴٧-