پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۱۵۰

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ت بعده الميم
تمدن ، تمدن اسلام؛ تمدن ایران
 

روزنامه تا هنگام مرك او یعنی تا نور ١٣٣٦ قمرى بمدیریت وی منتشر میگردید . پس از فوت آنمرحوم اداره روزنامه رسمی دولت ایران، از طرف دولت بعهده فرزند ارشد مرحوم مدير الممالك ؛ آقای شاهرخ فکری، واگذار شد و چنانچه در حرف (ر) کتاب شرح خواهیم داد روزنامه مذکور مدتی بمدیری شاهرخ منتشر میشده است . مرحوم مدير الممالك علاوه بر انتشار چند روز نامه مطبعه ای نیز در طهران بنام ( مطبعه تمدن) تاسیس نموده که مدتی قسمتی از جراید مرکز در آنجا چاپ میشده است . مدیر الممالك روز دو شنبه ۱۷ شهر صفر ۱۳۳۶ قمری در طهران ناگهان دار فانی را وداع نمود و روزهای سه شنبه و چهار شنبه مجلس ترحیم و فاتحه خوانی برای او منعقد کردند حتی روز سه شنبه چون کارگران مطابع طهران در تشییع جنازه آنمرحوم شرکت نموده بودند تمام مطابع تعطیل و بهمین جهت رور بعد روزنامه های پایتخت منتشر نگردیده است.

(۳۹۹) تمدن

در خرداد ١٣٠٤ شمسی روزنامه در طهران بنام تمدن بمدیری ( سید محمد خان تمدن ) تاسیس و منتشر شده . تمدن نامه ایست مستقل الافكار ، علمی ؛ سیاسی و تاریخی هفته سه بار چاپ و منتشر میشده . قسمتی از مقالات شماره های ۵ و ۷ آن عبارت است از ( زندگانی فرع قدرت است . چند مکتوب تاریخی - زن در ایران )

(۴٠٠) تمدن اسلام

اطلاع نگارنده از روزنامه تمدن اسلام عبارت از تقریظی است که در پشت جلد شماره ۱۰ و ۱۱ سال دوم مجله عرفان اصفهان مورخ تیر ماه ١٣٠٦ تحت عنوان ( جريدتين شريفتين ) چاپ شده و عین تقریظ این است: « جرید تین شر يفتين تمدن اسلام و نوروز از افق مطبوعات قزوین طالع و شماره اول آن باداره عرفان رسیده و ز قرائت آندو نامه گرامی مستفیض گشتیم . که میرساند روزنامه ای بنام مذکور در شهر قزوین تاسيس ومنتشر شده است .

(۴٠١) تمدن ایران

پس از آنکه مرحوم سید نورالدین عراقی ملقب باديب حضور و معروف به فتش ایران ، مدت بیست و یکتان روزنامه مفتش ایران را در اصفهان منتشر میساخت بعلل و جهانی از اصفهان باراك رخت بربست و در تاریخ ۲۹ تیر ماه ۱۳۱۰ شمسی روز نامه مفتش ایران را در شهر اراك سبك سابق منتشر نموده تا سال ۱۳۱۱ شمسی روز نامه مفتش ایران در شهر اراك منتشر میشد. در این وقت حودان و بد اندیشان ذهن اعلی حضرت شاه سابق را نسبت بمدیر روزنامه بدبین ساخته و بعلت داشتن نام مفتش ایران این طور سعایت کردند که سید نورالدین بچه حقی در امور کشور باید تفتیش نماید و هر روز روز نامه خود را در شهری منتشر سازد • شهربانی کل کشور بوسیله شهربانی اراك مدير مفتش ایران را بمركز احضار نمود و پس از وادار نمودن تغییر نام فامیلی به (ایرانمدار)

-۱۴۰-