پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۱۴۲

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ت بعده الفاء
تعلیم و تربیت، تفکر، تقدم
 

دوره مجله تعلیم و تربیت با پایان یافتن سال هفتم خاتمه پیدا کرده و از آن پس یعنی از سال هشتم بنام آموزش و پرورش منتشر گردیده است که از آن در حرف الف کستاب ( جلد اول مجله آموزش و پرورش ) بتفصیل گفتگو کرده ایم . خوانندگان گرام ید انجا مراجعه فرمایند.

میرزا علی اصغرخان حکمت آقای حکمت از رجال معروف ایران و مدتها سمت وزارت فرهنك، كشور، خارجه را داشتهاند. علاوه بر مقامات مختلف کشوری که حائز گردیده از فضلا و دانشمندان معروف بشمار میروند و دارای تالیفات مفید و سودمندی میباشند. شرح احوال جامی و رمان ژولیت از آثار ایشانست تاسیس دانشگاه تهران و بنای قسمت عمده از دبیرستانهای کشور در زمان وزارت ایشان در فرهنگ بوده است.

(۳۸۹) تفكر

روزنامه هفتگی تفکر بمدیری ( ناظم الذاكرين نائيني ) در سال ۱۳۲۰ قمری در طهران منتشر شده است برون در کتاب مطبوعات و شعر فارسی ( ص ٦٣ ) مینویسد از روزنامه تفکر فقط يك شماره منتشر شده و من آن شماره را در دست دارم شماره مذکور مورخ بتاريخ سوم ربیع الاول ۱۳۲۵ قمری و خصوصیات آن بدین قرار است : چهار صفحه ؛ قطع هر صفحه ٦ و سه چهارم در ۱۱ و يك چهارم سانتیمتره وجه اشتراك ساليانه آن در طهران ۳۰ قرآن در سایر شهرهای ایران ۳۵ قرآن ؛ در اروپا ۲۰ فرانك .

(۳۹۰) تفکر

علاوه بر روزنامه تفکر منتشر در طهران، شورایعالی فرهنگ در تاریخ ۲۳ فروردین ١٣٠٦ شمسی امتیاز روزنامه تفکر را بنام آقای (میرزا محمد خان شادمان ) در رشت تصویب نموده است ولی نگارنده اطلاع ندارد که روزنامه مذکور منتشر شده است یا نه.

(۳۹۱) تقدم

در خرداد ۱۳۰۴ شمسی شورایعالی فرهنگ امتیاز روزنامه تقدم را در طهران بمدیری آقای (میرزا احمد خان فرامرزی ( تصویب نموده است .

(۳۹۲) تقدم

مجله تقدم در طهران زیر نظر ( احمد و عبدالرحمن فرامرزی ) تاسیس و شماره اول آن در ٦٠ صفحه بقطع پستی بضمیمه چهار صفحه ترجمه، در مطبعه سربی (چاپخانه خاور) طبع و در تاریخ شهریور ۱۳۰٦ قمری منتشر شده است . قیمت المتراك مجله سالیانه ۳ تومان وتك شماره دو ریال است . محل اداره : طهران . کوچه آصف چهارراه حاجی آقا موسی. قسمتی از مقاله افتتاحی مجله بدین قرار است :

« واضح است كه يك مملکتی تا افرادش سر از خواب جهالت برنداشته و بحقوق و وظایف آدمیت پی نبرند ممکن نیست آن مملکت یا بمدارج ترقی گذاشته و بتواند دوش

-۱۳۲-