پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۱۴۰

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ت بعده العين
تعلیم و تربیت
 

برای نمونه فهرست مقالات فنی شماره اول مجله را با ذکر اسامی نویسندگان آنها نقل مینمائیم : تربیت و تعلیم در ایران بقلم رشید یاسمی تعلیمات فني بقلم دكتر اشترونك تربیت اراده بقلم دکتر صدیق.

قسمت رسمی مجله که معمولا پس از قسمت فنی نوشته شده عبارت است از دستور العملها و بخشنامهها و نظامنامههای اداری و احصائیههای تعلیماتی وزارت فرهنك و من جمله از مندرجات قدمت رسمی تصمیمات شورایعالی فرهنگ میباشد که هر چندی یکبار در مجله درج شده است . از شماره اول مجله کتابی از صفحه ٤١ آن درج شده و این کتاب دارای صفحه شمار مخصوصی است و جمعاً در هر شماره ۸ صفحه از آن چاپ شده است . کتاب مذکور تالیف ( سمائل اسمیلز ) نویسنده معروف انگلستان است و آن را آقای علی دشتی بنام ( اعتماد بنفس ) ترجمه نموده . مترجم در مقدمه شرحی نوشته مشعر بر اینکه این بنده کتاب ساموال را در ده سال قبل بطور خلاصه ترجمه نمودم و در پنجشنبه ۲۵ شعبان ۱۳۳۳ از ترجمه آن فراغت یافتم و اکنون نظر به تقاضای اداره کنندگان مجله تعلیم و تربیت و نظر باحساس لزوم نشر این کتاب بترجمه آن مجدداً مبادرت شد . بهای سالیانه مجله همه جا ٢٥ قرآن و تك نمره ۲ قرآن است . عنوان مراسلات : طهران وزارت معارف مجله تعلیم و تربیت • عنوان تلگرافی تعلیم و تربیت مجله تعليم و تربيت بسبك مذكور تا پایان سال ١٣٠٦ شمسی منتشر شده و از آن پس تا اسفند ۱۳۱۲ شمسی تعطیل و مجدداً در آغاز سال ۱۳۱۳ شمسی منتشر شده است.

مجله تعلیم و تربیت پس از تعطیل شش ساله

مجله تعلیم و تربیت پس از آنکه مدت شش سال یعنی از ۱۳۰۷ تا اسفند ۱۳۱۲ تعطیل بود دو مرتبه با همان سبك و روش سابق منتهی با مزایای بیشتری هم از حیث چاپ و هم از جهت تنوع مطالب در فروردین ۱۳۱۳ اولین شماره آن منتشر گردیده است انتشار جدید مجله بر طبق حکم وزارتی بوده و چون حکم مذکور خوانندگان را تا اندازه بخصوصیات مجله آشنا میسازد لذا عین آن را از صفحه ضمیمه شماره اول نقل مینمائیم : « وزارت معارف و اوقاف و صنایع مستظرفه . اداره انطباعات . معلمین هر چند که در فن خويش آگاه و کار آزموده باشند باز همواره براهنمایی کتب و مقالات محتاجندوچون همه روزه در فن ایشان نکته تازه و مطلبی بدیع کشف میشود البته برایشان واجبست که در رشته خود از هر نکته تازه و کشف جدیدی آگاه شوند • وزارت معارف برای انجام این مقصود لازم میداند مجله تعلیم و تربیت را که سابقاً از سالا ۱۳۰٤ تا ۱۳۰۷ انتشار یافته و بطلی تعطیل شده است بار دیگر با همان اسلوب دیرین منتشر سازد . مندرجات این مجله دو قسمت است : قسمت عمومی که شامل مقالاتی در رشته تعلیم و تربیت و مسائل مربوط بدان و مطالعات جدیدی که در این امر میشود خواهد بود و قسمتی رسمی که در آن قوانین معارفی و نظامنامهها و خلاصه از مطالب رسمی معارفی که اولیای مدارس و معلمین را ضرور است انتشار خواهد یافت و چون در این چند سال که توجه خاصی نسبت بآثار قدیم ایران شده است کشفیات جدید پرتو تازه بر تاریخ ایران افکنده و بعضی

-۱۳-