پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۱۳۸

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف بعده الشين
تشویق؛ تعلیم و تربیت
 

اینطور مینویسد : «جریده شریفه تشویق که بهترین اسلوبی بتازگی عالم مطبوعات را زینت افزا شده نمره اول آن باداره رسیده الحق جریده ایست پرمغز از سبك روش نگارش آن میزان استعداد قلم نگارنده محترم آن بدست می آید . محل اداره طهران. سرای حاج سقا باشی.»

(۲۸۷) تشویق

در آذر ماه ۱۳۰۹ شمسی ،روزنامه اجتماعی، فکاهی و کاریکاتوری تشویق در طهران تاسیس و منتشر شده است . در شماره دوم سال چهارم مجله دعوت اسلامی مینویسد چند شماره از این روزنامه بدفتر اداره واصل گردیده است.

(۳۸۸) تعلیم و تربیت

مجله آموزش و پرورش که از در جلد اول کتاب از آن بتفصیل گفتگو کرده ایم مدتی بنام تعلیم و تربیت انتشار یافته شرح زیر راجع بدوره ایست که مجله بنام مذکور انتشار شده است .

مجله تعلیم و تربیت که از انتشارات وزارت فرهنك است بمدير مسؤلی (میرزا علی اصغر خان حکمت رئیس تفتیش) در طهران تاسیس و شماره اول آن در ٤٨ صفحه بقطع كوچك ، با کاغذی خوب و چاپی مرغوب ؛ در مطبعه سربی (بسفور) طبع و در فروردین ۱۳۰۴ شمسی منتشر شده است . تاسیس مجله تعلیم و تربیت مصادف با زمانی بوده که مرحوم مشار الدوله حكمت كفيل وزارت فرهنك و آقای علی اصغر حکمت رئیس بازرسی آنوزارتخانه بودهاند مرحوم مشار الدوله راجع بعلت انتشار و سبب پیدایش مجله شرحی بعنوان حکم وزارتی که میتوان آنرا دستور انتشار مجله دانست ؛ صادر نموده و عین آن در شماره اول چاپ شده است . حکم مذکور این است : د وزارت معارف و اوقاف و صنایع مستظرفه - اداره کابینه - نمره ٩٦۵ . حكم وزارتي - يكنوع مقاصدی بنظر میرسد که بانتشار مجله که مندرجات آن مخصوص رموز تعلیم و دقایق تربیت میباشد در آینده بافاده نتایجی که عین همان مقاصد است موفقیت شایانی حاصل خواهد گردید و ضمنا نشر افکار سودمند یعنی افکاری که در آزمایش عملیات تعلیمی بس روشن و مجرب شدهاند بآسانی در صفحات این مجله در قالب کلمات آراسته گردیده و هادی طرقی خواهد بود که بنمایش آن داوطلبان خدمت بتعلیم و تربیت زودتر بآرزوهای دیرینه که در ترقی و تعالی اولاد ایران است موفق خواهند شد . خیلی سهل میتوان باور کرد که از تجارب معلمین که سالهای متمادی بشغل تعليم اشتغال داشته اند منافع کثیری برای سهولت امر تعلیم در آتیه بدست میآید و بهترین راهی که برای حصول این مقصود و برای مواجه و مقابله نمودن افکار معلمین بدوا وبالنهايه برای تجمع عقاید اکثر آنها بر اصل واحد بنظر رسيد . است یکی همین انتشار مجله است که فوقا ذکر شد ولی مجله البته تنها برای تعقیب همین

-۱۲۸-