پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۱۲۵

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ت بعده الذال
تذکر، تذکرات دیانتی
 

روزنامه جنت مورخ ۵ شنبه ۱۵ سنبله ۱۳۰۱ شمسی طلوع مجله تذكر را بدين قسم بیان کرده است : « مجله شریفه تذکر که بهترین مجلات علمی میباشد بقلم جوان دانشمند آقای آقا میرزا حسین خان زبده اخیرا شماره اول آن افق مطبوعات مرکز را روشن نموده است .»

(۳۷۷) تذکرات ديانتی

مجله تذکرات دیانتی که از انتشارات ) جمعیت دیانت اسلامی ) شهر تبریز است در سال ١٣٤٥ قمری در شهر مذکور تاسیس و ماهی دو مرتبه طبع و توزیع شده است . جمعیت دیانت اسلامی که مجله مذکور از نشریات آنست بسر پرستی آقای (شیخ غلاه سین آقا) و هیئتی از روحانیون ،تبریز عصرهای جمعه ؛ چهار ساعت بغروب مانده تشکیل میشده و مذاکرات پیشوای روحانی آقای شیخ غلامحسین بوسیله بعضی از اعضای مجمع برشته تحریر آورده و از طرف جمعیت دیانتی برای استفاده عموم طبع و نشر شده است . شماره ۱۸ سال دوم آن که دارای نمره مسلسل ٤٢ میباشد در ۱۵ شهر محرم الحرام ١٣٤٧ قمرى در ۱۱ صفحه بقطع خشتی و با چاپ سربی ( مطبعه سعادت تبریز ) چاپ و منتشر گردیده محل اداره آن کوچه مجتهد . جمعیت دیانت اسلامی؛ وجه سالیانه آن : تبریز . قران سایر ولايات داخله ٦ قران یکمباسی . خارجه ۷ قران دو عباسی : از همه آقایان کلیه وجه قبلا دریافت میشود .

ها تقسم که یاد آور شدیم مجله تذکرات دیانتی نشریه جمعیت دیانت اسلامی تبریز بوده و از اینرو مدیر مسولی برای آن معرفی نشده است . غرض و مقصود از تاسیس و نشره جله مذکور چنانچه در شماره ٣٦ سال دوم ذکر شده از این قرار است : د چون اشاعه تذکرات دیانتی برای راهنمائی و هدایت جامعه باشد و مندرجات آن عبارت از تذکرات شفاهی قائد بزرگوار است لذا هرگاه رکاکتی در الفاظ جملات آن بهدا شود بواسطه آنستکه انجمن منشی کامل و بلیغی ندارد ولی اگر در مطالب آن ایرادی هست كتباً بجمیت دیانت اسلامی کوچه مجتهد ابلاغ نمایند . و چون منظور راهنمایی مردم بوده و استفاده مادی در نظر نبوده وجه اشتراك آن فقط بر ای کاغذو طبع مجله لازم بوده لذا قيمت اشتراك خیلی تنزل داده شده »

مندرجات مجله چنانچه از اسم آن نیز پیداست منحصرا مطالب دینی ورد شبهات ملحدین از قبیل بابیه و سایر فرق است برای نمونه فهرست بعضی از شماره های مجله را نقل مینمائیم : « نورالهی کدام است و جمال الهی چه معنی دارد و وجه الهی کیست ) این مقاله در شرح دعاى مقدمة اللهم انى اسئلك من جمالك باجمله تا آخر .) بابيه و بهائیه خدای متعال را نشناخته اند که بمقام ربوبیت باب و بهاء قائل شده اند . کتاب الهی باید با بهترین اسلوب خداشناسی را بیان نماید . کشف از تزویر . نطق نیس انا توليسكوس . علت بدبختی . تمنای توجه از عموم حقیقت طلبان.»

از مجله تذکرات دیانتی فعلا تا شماره ٣٦ سال دوم مورخ ١٥ شهر شوال ١٣٤٦ قمری در دست است

-۱۱۵-