و راجع بفوت مرحوم آخوند خراسانی است.
عنوان مراسلات و تلگرافات: تبریز اداره روزنامه شفق - محل اداره! دروازه م هاد مهین در بند. حیدر علیخان نمره ۰۵۴۵ مکتوبات بیتمیر وامضا قبول نخواهد شد. اداره در درج مکاتیب و مقالات مختار است. طرز انتشار شفق در ابتدا هفته یک بار طبع و توزیع میشده و از نمره ۳۶ سال اول هفته دو شماره روزهای یکشنبه و پنجشنبه چاپ شده است. وجه اشتراک: سالیانه تبریز ۷ قران. ششماهه ۳ قران. ولایات داخله ۱۰ قران، ۶ قران. ممالک خارجه ۱۴ قران؛ ۸ قران یک نمره در تبریز ۳ شاهی، ولایات داخله ۴ شاهی. قیمت اعلانات سطری دهشاهی. در صفحه آخر ۵ شاهی. وجه اشتراک پیشکی دریافت میشود. درباره مسلک شفق؛ این سطر در زیر عنوان هر شماره درج است: «این روزنامه طرفدار استقلال ایران و حافظ حقوق ایرانیان است. » روزنامه شفق مشتمل بر مقالات تند و زننده بر علیه سیاست و وسیه در ایران است و سهم بزرگی در تشویق مردم تبریز برضد روسها داشته و از این جهت با پیش آمد کودتای روسها در تبریز این روزنامه نیز تعطیل شده است. روسها در تبریز برای اینکه اساس مقدس آزادی را بکلی برچیند دست باقدامات شدیدیزده و در روز عاشورای سال ۱۳۳۰ قمری عده از مجاهدین و آزادیخواهان را بدارزده و ۷۰ نفر از اهل محله حکم آباد را سر بریده و بعد بدار آویختند. من جمله از مجاهدین و آزادی خواهان که در روز مذکور بدارزده شدند: ۱- تقه الاسلام ۲- شیخ سلیم ۳- ضیاء العلما ۴- صادق الملک ۵ و ۶ دو پسران مشهدی معروف بمسیو ۷- میرزا احمد. ۸- حاجی علی دوا فروش.
میرزا علی آقای تبریزی ملقب به ثقه الاسلام فرزند حاجی میرزا موسی از مشاهیر علمای آذربایجان و صاحب تألیفات عدده است. نامبرده جرم آزادیخواهی در من ۵۳ سالگی در تبریز در دهم محرم ۱۳۴۰ قمری بدست روسها بدار آویخته شد.
آقای دکتر شفق- (ح. ا. رضازاده)، حاجی آقا رضازاده معروف دکتر رضازاده و یا دکتر شفق از فضلا و دانشمندان ایران و در فنون مختلف شعر و ادب سر مدافران است. نامبرده دوره ابتدائی و متوسطه را در تبریز بپایان رسانید و بعد برای فراگرفتن زبان و علوم جدید بمدرسه امریکائیها رفته و در نهضت آزاد بخواهی که در آذربایجان پیش آمده دخالت مهمی اشته است. پس از کودتای ر و سها در آذربایجان وقتل آزادیخواهان و تعطیل روزنامه شفق بترکیه مسافرت کرد و در دبستان ایرانیان اسلامبول معلم فارسی و تاریخ ادبیات ایران بوده و مد رابرت کالج استانبول را تمام و باحد درجه اس بینائل شده و سه سال در همان مدرسه بمعلمی مشغول بودهاند پس بایران آمده و سخنرانیهائی در دارالفنون ایراد ومقالات اجتماعی در جراید انتشار دادهاند. آقای رضازاده شفق برای تحصیلات عالی بالمان رفته و بعد از شش سال باخذ ه کنری در علوم فلسفی با درجه تحسین از دانشگاه برلین نائل گردیدهاند. آثار و تألیفاتایشان علاوه بر مقالات ادبی و فلسفی و تاریخی که در مجلاتی مانند ایرانشهر و ارمغان و مهر و آرمان و شرق وغیره منتشر نموده و مقدمه هائی که بر بعضی از رسالات
-۷۴-