غفاری ملقب بکمال الملک. بنا بر این ابوتراب غفاری که تصاویر روز نامه شرف از اوست برادر کمال الملک نقاش معروف اخیر ایران است.
میرزا ابوتراب خان غفاری نقاش بسیار هنرمند و همین تصاویر روزنامه شرف بهترین معرف استادی اوست وی سه سال از برادرش کمال الملک بزرگتر بوده و در سال ۱۳۰۷ قمری در جوانی خود کشی کرد. آخرین تصوری که در روزنامه شرف از او رسم شده است تصویر (باغ و عمارت کامرانیه) است که در نمره ۶۱ شرف مورخ شعبان ۱۳۰۵ قمری ترسیم شده و امضای (ابوتراب الغفاری) در ذیل است.
شرح احوال خاندان غفاری که از اهل کاشان و عموماً افراد آن هنرمند و و نقاشانی زیر دست بودهاند؛ در جراید و مجلات کم و بیش طبع گردیده و بخصوص شرح حال دو نفر از این خانواده، صنیع الملک وکمال الملک، بتفصیل در مجله اطلاعات ماهیانه ذکر شده و خوانندگان میتوانند بدانجا مراجعه نمایند. از میرزا ابوتراب غفاری کمتر ذکری شده؛ امید است همین سطور مختصر برای معرفی مقام و منزلت او در فن نقاشی مکفی باشد.
در عنوان روزنامه طرز انتشار آن ماهی یک نمره و قیمت بک نسخه یک قران و سالیانه یک تومان و دو هزار دینار معین شده است.
(۶۸۷) شرف
روزنامه شرف در طهران بمدیری و موسی ( غلامحسین طهرانی ) تا سیس و در سال ۱۳۳۶ قمری با چاپ سربی منتشر شده است. روزنامه شرف بطور هفتگی بوده وقیمت اشتراک سالیانه آن در طهران ۵ قران، در سایر شهرهای ایران ۶ قران؛ در خارجه ه فرانک - هر شماره روزنامه چهار صفحه بقطع ۱۱*۷ اینچ است. برون در کتاب مطبوعات و شعر فارمی ( ص ۱۱۰) مینویسد من نمره یک این روزنامه را در دست دارم و این نمره در تاریخ ۱۷ ربیع الثانی ۱۳۲۶ قمری منتشر گردیده است.
(۶۸۸) شرق
روزنامه شرق در طهران به دیری آقای (سید ضیاء الدین طباطبائی) تأسیس و در سال ۱۳۲۷ قمری منتشر شده است. شماره اول روزنامه شرق در چهار صفحه قطع زرک ۵ ۱۴ در در ۲۱ اینچ طبع و در تاریخ ۱۴ رمضان ۱۳۲۷ قمری انتشار یافته است. اسم روزنامه (شرق) با خط نسخ درشت در عنوان آن نوشته شده و در داخل آن سال تأسیس (۱۳۲۷) و در دو عارف خصوصیات روزنامه درج است. پس از چندی که از نشر روزنامه گذشته آقای سید ضیاء الدین برای اداره امور روزنامه آقای (حسین کسمائی) را بکمک گرفته و در عنوان روزنامه صاحب امتیاز « سید ضیاءالدین طباطبائی» و مدیر «حسین کسمائی» معرفی شده است ولی بشر حیکه بعداً خواهیم نوشت این کمک فقط در تنظیم روزنامه بوده و مقالات اساسی آن بقلم خود سید است.
در ذیل اسم روزنامه این جمله که حکایت از ملک و مرام مدیر آن میکند چاپ
-۶۱-