از صفحه دوم همین شماره است که (روزنامه سفر خیریت اثر شاهنشاهی دام ملکه وسلطانه) شارستاق چاپ گردیده. منظور از این سفرنامه شرح مسافرت ناصرالدین شاه در سال ۱۲۹۹ قمریست.
در صفحه اول نمره سوم تصویر (عمارت حرمخانه مبارکه جدید البنا) و در صفحه سوم آن تصویر (جنابامین السلطان) چاپ شده است. در نمره چهارم تصویر (شکار پلنگ ناصرالدین شاه) و در صفحه سوم آن تصویر (نایب السلطنه وزیر جنگ) است.
تا نمره ۱۷ روزنامه که در تاریخ جمادی الاولی ۱۳۰۱ قمری منتشر شده در زیر تصاویر روزنامه هیچ کجا اسمی از نقاش تصاویر نیست. در شماره ۱۷ در زیر تصویر (نظام الملک وزیر لشکر) اسم (ابوتراب) و در نمره ۱۸ زیر تصویر (اعتضادالدوله) نام (ابوتراب غفاری) چاپ شده و از این پس در زیر بیشتر تصاویر روزنامه واژه ناخوانا (او تراب) و در زیر بعضی امضای (موسی) چاپ شده و گاهی هم امضای (ابو تراب الغفاری) که همان او تراب است نوشته شده چنانکه در نمره ۶۱، و رخ شعبان ۱۳۰۵ در زیر تصویر (باغ و عمارت کامرانیه) نام ابو تراب الغفاریست. در روزنامه شرف علاوه بر تصویر وزراعو درباریان و اشراف تصویر بعضی از علما نیز چاپ شده چنانکه در شماره ۲۳ مورخ شوال المکرم ۱۳۰۲ قمری رسم (حجة الاسلام حاجی شیخ محمد جعفر شوشتری) طبع گردیده و همچنین تصویر بعضی از رجال خارجی از قبیل ولیعهد روسیه و سفیر آلمان با وابسته نظامی و کارداران سمارت دیده میشود خلاصه اینکه مندلاجات روزنامه شرف عبارت از شرح حال و تصاویر بزرگان و دو حقیقت تذکره مفیدی از رجال زمان ناصرالدین شاه است. آخرین نمره منتشره از روزنامه شرف نمره ۸۷ مورخ ۱۳۰۹ قمری بدون ذکر ماه انتشار است. در صفحه اول این شماره تصویر (معتمد الشریعه) از اسباط حاجی میرزا ابواطالب اصفهانی صاحب حاشیه سیوطی و در صفحه سوم تصویر مرحوم آقا سید علی دربندی طبع گردیده است. تمام نمرات روزنامه بیک سبک و یک قطع و قسم چاپ شده است و در تمام آنها در انتهای صفحه چهارم امضای (محمد حسن) دیده میشود. مدیر و مؤسس روز نامه محمد حسن خان ملقب باعتمادالسلطنه صاحب کتاب تاریخ منتظم ناصری است. نامبرده در مذکور در حوادث سال ۱۳۰۰ قمری مینویسد: ایجاد روزنامه مصور شرف بریاست این بنده در غره محرم ۱۳۰۰ شرح حال اعتماد السلطنه را در جلد اول کتاب در ذیل روز نامه ایران بتفصیل نوشتهایم و دیگر احتیاجی بتکرار آن نیست.
ابوتراب غفاری - سابقا یادآور شدیم که تصاویر روزنامه بقلم ابو تراب غفاری است اینک مختصر شرح حالی از این نقاش زبردست از میرزا محمد پسر میرزا ابوالحسن پسر قاضی عبدالمطلب غفاری کاشانی به فرزند بوجود آمد اولی میرزا ابوالحسن غفاری نقاش باشی ملقب بصنیع الملک که شرح احوال او را مفصلا جلد دوم کتاب در ذیل روزنامه دولتی نقل کردیم. دومی میرزا علیرضا است که هم نقاش و هم نویسنده بوده و از آثار او دو تابلوی روغنی یکی تصویر نا در شاه و ، دیگری صورت کریم خان زند باقیست. پسر میرزا محمد موسوم بمیرزا بزرگ است. از میرزا بزرک دو پسر باقیمانده یکی میرزا ابوتراب خان غفاری و دیگری میرزا محمدخان
-۶۰-