پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدرهاشمی جلد سوم.pdf/۵۱

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف سین بعده العين
سعادت ایران
 

هیچ! فقط می‌خواست ناله مظلومانه ملت را بسمع هیئت محترم دولت رسانده و درضمن دنیا را از حال اسف اشتمال این سرزمین بلاکش آگاه سازد این بود ذنب لا ینفر این بود گناه غیر قابل عفو. غمناک‌تر از همه تصمیمی است که هیئت محترم دولت برای جبران خسارت ما فرموده و سیصد تومان بدین عنوان در حق ما تصویب شده است... یا للعجب چه چیز جبران اختناق فکر و عقیده را می‌نماید. با آنکه مع الافتخار منتسب به حزب محترم و فداکار دمکرات هستم فقط برای آزادی دماغ روزنامه خود را مستقلا فکر معرفی نموده و چگونه ممکن بود از قبول ابن عطیه استنکاف نورزیم؟ جبران خسارت ما جز باعطای حریت فکر و اسان و قلم ممکن نیست اگرچه منتظریم که مجله ادبی از پی خلف خود طریق پر محنت توقیف را پیش گیردو لیکن تمام‌امیدواری ما بوجود مغتنم رئیس الوزرای عالم قانون‌دان محبوب است که بمرور زمان در صدد تحقیق بر آمده صالح را از طالح و خادم را از خائن تفکیک فرمایند و ما عجالتا تا وصول آنزمان مثل یکنفر مطیع بن غرض جامه صبر و برد باری برتن نموده من ظر می‌شویم. »

روزنامه زبان زنان در شماره ۲۲ سال دوم مورخ ششم ذیحجه ۱۲۳۸ قمری تحت عنوان (سعادت) راجع بتوقیف روزنامه اینطور می‌نویسد:

«روزنامه هفتگی ورق بزرک سعادت که در تحت اداره و افکار و قلم و قدرت آقای سعد الملت از طهران تابان شده است نخستین شماره آن با همین چاپار بها رسید بدبختانه صفحه دو و سه آن در چاپخانه توقیف شده و تنها رویه‌های یک و چهار آن چاپ برده است. این روزنامه تا جائیکه چاپ برده با قلم بسیار مقتدر و دارای مطالب مفیده است. » آقای سعد الملک مافی - آقای مهدی مافی ملقب بسعد الملک علاوه بر روز نامه سعادت مجله ادبی را نیز در طهران تأسیس و منتشر نموده و ما شرح حال و عکس‌ایشان را در جلد اول کتاب در ذیل مجله ادبی بتفصیل ذکر کرده‌ایم و دیگر احتیاجی بتکر از آن نیست.

(۶۵۱) سعادت ایران

روزنامه سعادت ایران در سال ۱۳۰۲ شمسی در مشهد بطور هفتگی تأسیس و منتشر شده است.

(۶۵۲) سعادت ایران

در تاریخ بهمن ۱۳۰۴ شمسی امتیاز روزنامه سعادت ایران در اصفهان بمدیری (شیخ ابراهیم کرمانی) از تصویب شورایعالی معارف گذشته است. از این روز نامه یکی دو شماره منتشر گردیده و تعطیل شده است. شیخ ابراهیم کرمانی - نامبرده از محصلین هاوم قدیمه اصفهان بود و در مدرسه جده کوچک حجره داشت. وی تحصیلات مقدماتی خودرا در کرمان با تمام رسانید و برای یاد گرفتن فلسفه و حکمت اصفهان آمده بود جوانی با ذوق ولی فقیر و تنگدست بود و با ماهی شش تومان که از مدرسه جده می‌گرفت امرار معاش می‌کرد. علاوه بر روزنامه سعادت در آن ایام دوسه بیانیه نیز بقلم از منتشر شده

-۳۹-