پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدرهاشمی جلد سوم.pdf/۱۸۷

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ط بعده الواو
طوفان
 

لجوج و دسته اخیر برای دفاع از حقوق حقه خود مصرو جور می‌باشند. بر طبق تصمیم طوفان در تعقیب مراسله نمره ۳۱۱ که برای حفظ حقوق خود از هیچگونه تشبث مشروعی خود داری نخواهند کرد دیروز عبارت ذیل بر پارچه نگاشته شده و در عمارت طوفان نصب گردید دست خون آلود خیانت کار قوام السلطنه آزادی کش بدون مجوز قانونی طوفان پیکار را توقیف نمود پس از ساعتی ناگهان با مر قوام السلطنه گروهی پلیس سواره و پیاده اداره طوفان را محاصره کرده و بعقب آن جلوه حقایق را ربودند. برای استحضار خاطر شریف و آگاهی آنهائی که می‌خواهند نمایندگی ملت معرفی شوند باز تذکر می‌دهیم که توسل و تثبت بهر اقدام مشروعی تا توقیف طوفان فرض وجدانی ما محسوب شده و تا وقتی که قوام السلطنه پس از آنهمه اختلاس در برج خود سری منهاجم و جور است و طوفان در غرفه کوچک خود اجباراً آزادی را ترک گفته و بحفظ خویش نیز ایمن نمی‌باشد و ظیفه خود را ناچار با تثبت بهر اقدام تدافعی عملاً اجرا خواهد نمود شماره ۵۹ سال دوم در تاریخ ۲۳ حمل ۱۳۰۲ منتشر شده است محاکمه موسوی‌زاده و شاه ایران و همچنین تبعید ضیاء الواعظین و موسوی‌زاده، همکاران فرخی مصادف با سال دوم انتشار روزنامه طوفان بوده است.

شماره ۳۳ سال سوم طوفان در چهار صفحه بقطع بزرک بهمان سبک سابق، در تاریخ پنجشنبه ۶ ربیع الثانی مطابق ۲۳ برج عقرب ۱۳۰۲ شمسی منتشر گردیده است. در این سال یک قسمت از ترجمه کتاب بسوی اصفهان تألیف «پیرلوتی» که آنرا لفتح الله ثقفی ترجمه، نموده چاپ شده و نیز بعنوان پاورقی در صفحات دوم و سوم روزنامه انقلاب کبیر روسیه» طبع گردیده است.

گرفتاری‌ها و کشمکش‌ها و تبعید‌های تولی دیگر بفرخی مجال نشر روزنامه را نداد تا سال ۱۳۰۷ شمسی که از طرف امالی یزد برای نمایندگی دوره هفتم مجلس انتخاب گردید از تصویب اعتبار نامه او در صدد برآمد که طوفان را منتشر سازد طوفان برای مدت کمی منتشر شد و در همین ایام یعنی در شب ۲۲ اردیبهشت ۱۳۰۷ بمناسبت الغاء کاپیتولاسیون مجلس جشنی در اداره جریده طوفان منعقد نمود و در این جشن عده از مدیران جراید مهران شرکت نمودند. ولی اتفاق کتک خوردن فرخی در مجلس شورای ملی و تحصن او در مجلس و نداشتن آزادی برای خروج از مجلس اور اوادار بفرار مخفیانه از تهران نمود و پس از چندی ناگهان از مسکو سر بدر آورده و بهمین جا انتشار روزنامه طوفان خاتمه پیدا کرد.

شرح احوال فرخی

میرزا محمد متخاص بفرخی فرزند محمد ابراهیم یزدی در سال ۱۳۰۶ قمری در شهر یزد بدنیا آمده و زبان فارسی و مقدمات عربی را در آنشهر فرا گرفته است. فرخی از همان اوان جوانی دارای ذوقی سرشار و طبعی بلند بوده و ذ من وقار او سبب گردیده که از ابتدا آنچه را بر خلاف میلش یافته بزبان شعر خرده گیرد و از این جهت در سن ۱۵ سالگی اولیای مدرسه مرسلین انگلیس‌ها را هجو کرده است. فرخی پس از آنکه

-۱۷۵-