پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدرهاشمی جلد سوم.pdf/۱۸۴

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ط بعده الواو
طوفان
 

و شاید همین آزادیخواهان لفظی ما را بکوتاه کردن زندگانی تحصن سرزنش و ملامت میکردند اما روح آزادید واهی با اجازه نمی‌داد که قبل از مسدود شدن طرق موفقیت با تأمینات شخصی تسلیم کردیم تا بالاخره نیز مجبور شدیم که حیات معنوی طوفان را تأمین نموده و مانند یکنفر نظامی بدون از دست دادن استحکامات عقیده با نسلیم ندون قوای فکری خود بدشون با کمال متانت عقب نشسته خویشتن را برای حمله نانوی حاضر نمائیم اینک با همان مرام و سیر تغییر ناپذیر خود برای نبرد با ارتجاع مهیا و آماده می‌باشیم.

افکار ما همانست و بد بختی‌های جامعه نیز متأسفانه تخفیف وتسکین نیافته است و وما سعی می‌کنیم که با تمام قوا بیرق آزادی را بدوش گرفته در میدان عمل بدویم شاید روزی این قافله کم گشته بحقوق خود پی برده شاهد اقبال و نیک بختی را در آغوش گیرند باز می‌رویم که با مرگ را با توقیف مکرو طوفان استقبال کرده یا نفحه آزادی وصور انقلاب در پیکر این گروه بی‌روح بدهیم. »


در همین شماره یک رباعی در صفحه اول و یک عزل در صفحه چهارم از مدیر روزنامه که وصف الحال خود را بیان نموده درج است. رباعی اینست:

روزی به نبرد صف شکستن باید
بر خصم ره فرار بستن باید
 
روز دیگری قصدیک حمله سخت
از موقع خود عقب نشستن باید
 

غزلیکه در صفحه چهارم تحت عنوان (قسمت ادبی) نوشته شده است:

گرچه ما از دست برد دشمنان افتاده‌ایم
باز بهر جنگ از سرتا بیا آماده‌ایم
 
طریق بندگی روزیکه بنهادیم پای
خلاف نوع خواهی یک قدم ننهاده‌ایم
 
افترائی‌گر بما بستند ارباب ریا
پیش وجدان راستی با جبهه بگشاده‌ایم
 

م

قلب ما تسخیر شد از مهر جمعی خود پرست
آه از این بت‌ها که ما در قلب خود جا داده‌ای
 
پیشه ما راستی وین تا درستان حسود
در پی تنقید ما کاندر سیاست ساده‌ایم
 
این اسیری ابکی‌ای ملت بی‌دست و پا
‌گر برای حفظ آزادی زمادرزاده‌ایم
 
فرخی چندیست ماهم در پی صید عوام
روز تا شب در خیال سبحه و سجاده‌ایم
 

فرخی مطابق مرام و مساک بین‌المللی خود که طرفدار کار‌گر و رنجبر بوده و اصول بین‌المللی سوم را ترویج می‌نموده و مخالف سرمایه داری بوده است از همین شماره اول سال دوم (قانون اساسی جمهوری اجتماعی متحده شوروی روسیه) را شروع بدرج نموده و بتدریج در شماره‌های بعد بیشتر آنرا منتشر نموده است.

مندرجات روزنامه طوفان در سال دوم مانند سال اول پس از درج مقاله اساسی عبارت است از اخبار داخله مشتمل بر حوادث و اوضاع پایتخت و شهرستان‌ها و اخبار خارجه که بیشتر آن‌ها از بیم کو نقل شده است و نیز تلگرافات رؤیتر و مختصری ترجمه از مطبوعات خارجه نیز در صفحات دوم و سوم روزنامه درج است. در صفحه چهارم گاهی اعلانات مختلف نیز چاپ شده است.

در سال دوم دوره مبارزه شدید طوفان برعلیه دولت و هیئت حاکمه و مجلس می‌باشد

-۱۷۲-