است. شرایط اشتراک روزنامه بدین قرار است: مشهد مقدس ۳۰ قران، سایر ولایات داخله ۳۵ قران. قفقاز و روسیه ۷ منات، مخارج بست همه جا بعهده اداره است، تک نمره سه شاهی در عنوان روزنامه بالای کلمه طوس این جمله «درظل حمایت سلطان سرار ارتضی علی بن موسی الرضا، و در زیر آن سال تأسیس روزنامه «۱۳۱۷» نوشته شده و نیز در زیر عنوان در ضمن بک - دار، روز نامه طوس بدینقسم معرفی گردیده روزنامه آزاد سیاسی اخباری اقتصادی؛ تاریخی؛ تلگرافی؛ طرفدار ترقی ایران. »
مقاله افتتاحی روزنامه با این عبارات شروع میشود بنام خداوند روان بخش و آفریننده دو گیتی. ستایش و نیایش ویژه بزرگ داداریست که هر دو جهان را بیاستعانت و معاونت از کسی خلق فرمود و بهر یک از مخلوق خود در خورا - تعداد و ماهیتش ماموریتی بخشوده پس برای انتظام عالم ویژه برای تربیت زندگانی بنی آدم پیغمبر ان فرستاد که این یک مشت ظلوم و جهول را هادیان سیل گردند قامت با قابلیت پیغمبر ما محمد مصطفی را بخلقت زیبای ماکان محمد ابا احد من رجالکم ولکن رسول الله وخاتم النبین مخلع و تاج افتخار مرسلین نمود. درود نام مدود بر اولاد طیبین و طاهر بنش باد که راسخون فی العلم وروح معانی و بیانند...... »
مندرجات روزنامه طوس پس از درج سر مقاله عبارت از وقایع مملکتی بطور اختصار و گذارشات خراسان مخصوصاً مشهد مقدس میباشد. من جمله از مندرجات روزنامه (ترجمه حال وکلای خراسان) است که در بعضی از شمارههای روزنامه چاپ شده برای نمونه ترجمه حال آقا میرزا محمد صادق طباطبائی مدیر روزنامه مجلس را بنقل از شماره ۱۸ سال اول طوس نقل مینمائیم: در سال ۱۲۹۷ در طهران متولد شده در سال ۱۳۰۰ با خانواده خود بعتبات مشرف و ده سال در سر من رای در حجر والد ما جدش تربیت شده. در سال ۱۳۱۱ با خانواد خودشان بطهران معاودت کرده علوم ادبیة و مقدمات را در سر من رای و حساب هندسه و جغرافی را در طهران تحصیل نموده. معلومات کافیة در فقه و اصول را نزد پدر بزگوارش حجة الاسلام طباطبائی و سایر اساتید طهران تلمذ نمودهاند. زبان فرانسه را بقدر لزوم بطور مخفی تحصیل کردند. زبان سریانی و مقداری از زبان عبری نزد فخر الاسلام آموختهاند همواره در امور سیاسی و تمدنی و مخالفت با اساس استبداد در محافل سری و علنی مذاکره میکردند برای اشاعه معارف اقدامات عالیه نمودهاند. مدرسه اسلام در سال ۱۳۱۷ بتأیید وتحریکایشان واقدام والد ما جدش تأسیس شده. در ۱۳۱۸ کارخانه قالی باقی عبا بافی در طهران تأسیس کرده در سال ۱۳۱۹ شرکت منسوجات وطنیة را دایر و تأسیس نمود که فعلا هر سه کارخانه دایر است و نیز در همین سال مجلس از آخه شبهات دینیه باسم حوزه اسلامیة تأسیس کرد تالیات متعدد از این مجلس بیاد گار باقی است در سال ۱۳۲۳ با والدش در زاویه عبدالعظیم متحصن و در سال ۱۳۲۴ به بلده قم مهاجرت نمودند و از آنجا جزء نمایندگان
-۱۶۵-