پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدرهاشمی جلد سوم.pdf/۱۳۲

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف صاد بعده الدال
صدای ایران
 

و جراید هر یک مقالاتی نوشتند آخر الامر روزنامه (کوکب ایران) و (وطن) و (رعد) که از جراید بزرک مرکز بودند از کابینه تقویت کردند و قرار شد وزراء از عین الدوله درخواست سفر نمایند ولی عین الدوله این درخواست را نپذیرفت و مثمر ثمر نشد تا اینکه متفقاً پیش شاه رفتند و کابینه کما کان برقرار ماند.

توقیف صدای ایران - پس از آنکه هیئت وزراء از نزد شاه مراجعت کردند جاده تشکیل داده و باکثریت آراء روز نامه صدای ایران توقیف گردید پس از نشر شماره ۷۳ مورخ دو شنبه دهم صفر ۱۳۳۶ قدری بود که بدون محاکمه و بازپرسی از مدیران هینه، وزراء اور بتوقیف روزنامه داد.

شماره ۶۰ صدای ایران در تاریخ دو شنبه ۱۳ ذیحجة الحرام ۱۳۳۵ قمری منتشر شده و مندرجات این شماره عبارت از یک سرمقاله تحت عنوان هرج و مرج مارا تهدید میکنده نقشه چیست؟ نتیجه کدام است؟ ) و مقاله بعنوان (نزاکت ما را کشت) و بعد (اخبار طهران) و (تلگرافات خصوصی) و (اخبار داخله) و (آژانس رؤیتر) و(مطبوعات خارجه) و (مقالات متنوعه) است از مندرجات صدای ایران اخبار خصوصی است که تحت عنوان اژانس (غیبی نوشته شده و ابتدای آن می‌نویسد: توسط تلفن بی‌سیم اطلاع که.... غزلیاتی نیز از خواجه و سعدی در صفحه چهارم روزنامه گاهی درج است پاورقی روزنامه که معمولاً در صفحات دو و سه و چهار چاپ شده یک قسمت پلیس سری امریکا ترجمه میرزا اسحق خان (کرمانی و قسمت دیگر و زمان با داستان نتیجه سوه (اخلاق تألیف غلام حسین کاشف است.

در عنوان روزنامه صدای ایران نامه ملی که برای خدمت باین آب و خاک تأسیس شده است معرفی شده و طرز انتشار آن هفته به نمره روز‌های دو شنبه؛ چهار شنبه و جمعه بوده است. محل اداره طهران. خیابان ناصریه. عنوان تلگرافی طهران صدای ایران قیمت اشتراک: طهران یکساله ۶۰ ریال. شش ماهه ۳۰ ریال ۰ سه ماهه ۲۰ ریال. داخله بترتیب: ۰۶۵ ۳۸، ۲۲ ریال وخارجه نیز بترتیب ۷۰ ریال و ۴۰ ریال سه ماهه ندارد تک نمره هشت شاهی. بعد از یک هفته یکفران و قیمت اعلانات صفحه اول ه قرآن و دوم و سوم دو قران و چهارم یکفران. کلیه اعلانات راجع بمعارف نصف گرفته می‌شود.

آقای مصطفی نوائی ملقب به نیر السلطان - آقای نیرالسلطان از مردان شریف و نیکخواه و از خدمت‌گزاران صدیق دولت بوده. نامبرده در دوره دوم مجلس شو رایملی ست نمایندگی را داشت. چندی هم کفیل وزارت کشور و مدتی در وزارت فواید عامه سابق و بعداً بفرمانداری گیلان اشتغال داشت. هنگامیکه نیرالسلطان حکومت گیلان را داشت جمعی علم مخالفت برافراشتند و در جراید مطالبی بر علیه او نوشتند. در شماره ۱۶ سال دو روز طوفان مورخ ۱۸ میزان هزار و سیصد و یک فی تحت عنوان (نیر السلطان را بشناسید) شرحی درباره خدمات او نوشته که چون تا اندازه مارا به زندگانی او آشنا می‌سازد خلاصه آنرا ذبلا نقل می‌نمائیم:

-۱۲۰-