پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدرهاشمی جلد سوم.pdf/۱۰۳

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف شین بعده الياء
شیپور، شیخ چغندر
 

سالکی در گذشت و جنازه با تشریفات و احترامات لازمه بخاک سپرده شد. مرحوم پارسا که از پایوران فاضل و دانشمند اداره کل شهربانی بشمار می‌رفت پس از اتمام تحصیلات ابتدائی خود در کاشان بتهران عزیمت نموده و در مدرسه الیانس بتحصیل پرداخت متأسفانه بعلت آلودگی‌های زندگی و تعهدات وجدانی که برای اداره عا تله برادران کوچک‌تر از خود بگردن داشت، ناچار بترک تحصیل شد و در اداره شهربانی کل کشور بخدمت مشغول گردید و با حقوق ناچیزی سر پرستی عائله خود را بعهده گرفت ولی دست از ادامه تحصیل باز نداشت و به مطالعه در علوم تاریخ؛ جغرافیا وفلسفه و السنه خارجه پرداخت. پاسیار پارسا مدت سال و‌اندی در دواتر مختلف شهربانی مشغول خدمت بود و در سال‌های اخیر در ضمن تصدی مشاغل مهم و ریاست دوائر وادارات تنظیم نامه شهربانی را بعهده داشت که دوره چند ساله آن بهترین نمونه ذوق و دانش او بود.

مرحوم پارسا علاوه بر مدیریت این مجله نفیس تألیفاتی نیز از خود بیادگار گذاشته که غالب آن‌ها از زبان خارجی ترجمه شده و مشتمل بریک سلسله رمان‌های جالب از قبیل (می پرست)، (شهوت پرست)(مهمانخانه مرگ)، (دست جنایتکاران)؛ (شبح مرموز) و (واترلو) می‌باشد. این مرد دانشمند در رشته‌های پلیسی و جنایی نیز مطالعات زیاد داشت و اغلب با وران جوان شهربانی از محضر درس او در آموزشگاه پایوری برخوردار شده‌اند.

مرحوم پارسا علاوه بر مقام عامی از کارم اخلاقی نیز بهره فراوان داشت و یکی از صفات بارز وی حس تعاون و شفقت او بود. از بینوایان دستگیری می‌کرد و از اطفال خویشا و ندان فقیرش در منزل خود پرستاری می‌نمود و گرچه ظاهراً بنظر عصبانی می‌آمد لیکن آنهائیکه از نزدیک با او تماس داسته‌اند می‌دانند که وی مردی خوش مشرب و مهربان بود و بهمین جهت دوستان صمیمی بسیار داشت. بهرحال پارسا یکی از خدمت گذاران برجسته و فعال شهربانی و مردی دانش دوست و اهل قلم و مطالعه بود و همواره خدماتش مورد توجه قرار می‌گرفت. شماره ۱۴ سال سوم اطلاعات هفتگی مورخ بهمن ۱۳۲۲. »

(۷۱۲) شیپور

در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۳۰۶ شورایعالی معارف امتیاز روزنامه شیپور را در شیراز بنام آقای «میرزا منصور خان خشنود» تصویب نموده است.

(۷۱۳) شیخ چغندر

روزنامه شیخ چقدر در طهران بمدیر مسئولی (حاجی نصرت الله ابو الدمالی) و سردبیری و صاحب امتیازی «میر فتحعلی» تأسیس و در سال ۱۳۲۹ قمری منتشر شده است. شماره اول سال اول این روزنامه در چهار صفحه بقطع وزیری با چاپ سنگی در مطبعه «طهران باغ مروی مطبعه میرزا علی اصغر» طبع و در تاریخ چهارشنبه دهم شوال المکرم ۱۳۲۹ قمری منتشر گردیده اسم روزنامه «شیخ چغندر» بخط نستعلیق

-۹۱-