آییننامه وظایف انجمنهای ده در امور آبادانی و نوسازی روستاها
آییننامههای مصوب مجلس شورای ملی | تصمیمهای مجلس
شورای ملی |
قوانین انقلاب شاه و مردم |
آییننامه وظایف انجمنهای ده در امور آبادانی و نوسازی روستاها - مصوب ۹ تیر ماه ۱۳۴۷ کمیسیون آبادانی و مسکن مجلسین
ماده ۱ - وظایف انجمن
[ویرایش]- ۱ - ایجاد هماهنگی بین برنامههای عمرانی در سطح ده به منظور استفاده صحیح از نیروی انسانی و منابع طبیعی ده.
- ۲ - تشویق ساکنان ده به خودیاری و مشارکت در اجرای طرحهای آبادانی و نوسازی و استفاده از این نیروها برای آبادانی ده.
- ۳ - اداره و نگهداری و بهرهبرداری از تأسیسات عمرانی و اهتمام در حفظ و توسعه آن.
- ۴ - تنظیم برنامه برای استفاده مفید و منطقی از نیروی کار کشاورزان به کارهایی از قبیل صنایع دستی و فرا گرفتن حرفه و تکمیل معلومات و مانندآن در فصول و ایامی از سال که کشاورزان از کار کشاورزی و فعالیتهای تولیدی دیگر فراغت دارند و مراقبت در حسن اجرای این برنامهها.
- ۵ - ایجاد همکاری و اشتراک مساعی با انجمنهای دهات مجاور برای استفاده از تجربیات آنها و همچنین اجرای برنامههای مشترک و همکاری واشتراک مساعی با انجمنهای ده منطقه و سایر نقاط کشور به منظور تأمین هماهنگی در برنامههای کلی آبادانی و نوسازی روستاها و ترقی اجتماعیروستاییان.
- ۶ - اتخاذ تدابیر لازم به منظور ایجاد مسافرخانه، مهمانسرا، چایخانه در حدود احتیاجات و امکانات و مراقبت کامل در حفظ بهداشت و نظافتآنها.
- ۷ - همکاری با مأموران ثبت احوال در تسلیم اسناد سجل.
- ۸ - تنظیم و اجرای برنامههای آبادانی دهات با استفاده از نیروی انسانی و همکاری و شرکت ساکنان ده.
- ۹ - اشتراک مساعی در کلیه امور آبادانی و نوسازی روستاها.
- ۱۰ - اهتمام و اقدام در ساختمان دبستان و آموزشگاه حرفهای روستایی و قرائتخانه و نظایر آن.
- ۱۱ - اهتمام و اقدام در تأمین بهداشت عمومی و نظافت ده.
- ۱۲ - اهتمام و اقدام در ایجاد حمامهای بهداشتی و سایر ساختمانهای ضروری برای تأمین و تعمیم بهداشت روستاییان.
- ۱۳ - اهتمام و اقدام در تأمین آب آشامیدنی و لولهکشی روستاها.
- ۱۴ - اهتمام و اقدام در تأمین برق و روشنایی روستاها با توجه به برنامههای عمومی مملکتی و ضوابط مصوبه دولت.
- ۱۵ - اهتمام و اقدام در احداث و نگاهداری مساجد، غسالخانه، گورستان
- ۱۶ - اهتمام و اقدام در ایجاد تأسیسات حفاظتی و ساختمانهای عمومی.
- ۱۷ - نگاهداری راههای بین دهات و همچنین تسطیح و کفسازی میادین و معابر و سایر امور مربوط به آن و اقدام در تهیه و نصب راهنما و علائمشناسایی ده در محل مناسب.
- ۱۸ - اهتمام و اقدام در ایجاد ساختمانهای ورزشی - زمینهای ورزشی و استخرهای شنا و کلیه وسائل مربوط به تعمیم ورزش و تربیت بدنی.
- ۱۹ - راهنمایی روستاییان در احداث خانههای روستایی.
- ۲۰ - اقدام در توسعه معابر و دهسازی.
- ۲۱ - وضع مقررات برای نظافت و رفت و روب ده و دفن لاشه حیوانات و نظارت دقیق در اجرای آن.
- ۲۲ - اتخاذ تدابیر لازم به منظور جلوگیری از آلوده شدن آب و نظارت در حسن اجرای آن.
- ۲۳ - تعیین محل خاص برای تهیه و نگاهداری کودهای غیر شیمیایی و زباله در محلی دور از منطقه مسکونی ده و اماکن عمومی.
- ۲۴ - تشویق کشاورزان به مصرف مواد نفتی به منظور جلوگیری از استفاده فضولات به عنوان سوخت.
- ۲۵ - اتخاذ تدابیر لازم به منظور ایجاد ساختمانهای مناسب برای آبهای معدنی و تدارک وسایل لازم برای استفاده از آنها طبق اصول فنی وبهداشتی.
- ۲۶ - اشتراک مساعی در امر تشکیل شرکتهای تعاونی و شرکتهای سهامی زراعی و همکاری با مأموران وزارت اصلاحات ارضی و تعاون روستاییو شرکتهای سهامی زراعی در زمینه انجام وظایف مربوطه آنها.
- ۲۷ - اهتمام در ازدیاد سطح کشت در اراضی ده و بالا بردن بازده آن با استفاده از راهنماییهای مروجین مسئول.
- ۲۸ - تنظیم برنامه درختکاری و نظارت در اجرای آن و ایجاد بیشه و باغهای عمومی.
- ۲۹ - تشویق ساکنان ده در ترویج دامداری و اصلاح نژاد دامها و افزایش علوفه و فرآوردههای دامی.
- ۳۰ - اهتمام در دفع آفات و تشویق روستاییان به مبارزه با آنها و مراقبت در حفظ مراتع و جلوگیری از کندن و سوزاندن بوتههای صحرایی وکوهستانی خارج از سطح کشت.
- ۳۱ - کوشش در اشاعه فرهنگ و راهنمایی روستاییان در مسائل اجتماعی.
- ۳۲ - مراقبت در حفظ آثار باستانی با نظر سازمانهای مربوط و اعلام کشف آثار و اشیای و مسکوکات عتیقه و نظایر آن و جلوگیری از هر گونهکاوشهای باستانشناسی غیر مجاز.
- ۳۳ - همکاری با سپاهی دانش و مدیر دبستان در بهبود امر آموزش اطفال و مبارزه با بیسوادی از طریق اعزام بزرگسالان به کلاسهای درس شبانه.
- ۳۴ - همکاری و فراهم نمودن تسهیلات لازم در انجام وظایف سپاهیان انقلاب در امر بهداشت - ترویج و آبادانی - مبارزه با بیسوادی و نظائر آنو همچنین همکاری با سایر مأموران و اشخاصی که از طرف دولت برای انجام وظایف قانونی به دهات اعزام میشوند.
- ۳۵ - اتخاذ تدابیر لازم برای تشویق از صنایع دستی روستایی و کمک به آنها و فراهم آوردن تسهیلات لازم به منظور حسن اجرای برنامههایی که ازطرف دولت برای ترویج و حمایت از صنایع روستایی مقرر میگردد.
- ۳۶ - اتخاذ تدابیر لازم به منظور تسهیل و تأمین وسائل پستی و ارتباطی محل با رعایت قوانین و مقررات عمومی مربوط و دستورالعملسازمانهای مسئول.
- ۳۷ - اتخاذ تدابیر لازم به منظور تأمین آذوقه و مرغوبیت خواربار و رعایت بهداشت در عرضه و توزیع مایحتاج عمومی ده و امور دیگری کهمتضمن رفاه عمومی و بهبود زندگی در روستا باشد.
- ۳۸ - احداث و نگاهداری مساجد - غسالخانه و گورستان و اشتراک مساعی در حفظ موقوفات عام.
- ۳۹ - تشویق افراد به تشکیل انجمنهای خیریه و کمک به امور خیریه.
- ۴۰ - اهتمام و مراقبت در تهیه وسائل نگاهداری معلولین و اشخاص از کار افتاده با استفاده از امکانات محلی و جلب کمک سازمانهای مسئول ومجاز.
ماده ۲
[ویرایش]هر انجمن ده مکلف است ظرف مدت دو ماه از تاریخ تشکیل با راهنمایی مأمور آبادانی و مسکن برنامه سهسالهای مشتمل بر احتیاجاتضروری و اولیه محل بر مبنای حد متوسط درآمد سالانه در دو قسمت به شرح زیر تهیه و به اداره آبادانی و مسکن منطقه ارسال دارد:
- ۱ - برنامههایی که بدون درخواست کمک مالی اجرای آنها با استفاده از عواید انجمن و خودیاری روستاییان و منابع محلی امکانپذیر میباشد.
- ۲ - برنامههایی که اجرای آنها مستلزم جلب کمکهای فنی و یا مالی است.
ماده ۳
[ویرایش]در مورد اجرای برنامههای بند ۱ ماده ۲ انجمن ده به تناسب درآمد وصولی سالانه و استفاده از امکانات محلی تحت راهنمایی و نظارتمأموران آبادانی و مسکن رأساً اقدام و برنامههای مشمول بند ۲ ماده مذکور را با تعیین نوع و میزان کمک درخواستی به مأموران آبادانی و مسکن تسلیمخواهد کرد که با توجه به مقدورات و منابع موجود مالی مورد بررسی و اقدام قرار گیرد.
ماده ۴
[ویرایش]انجمن ده مکلف است در بهمن ماه هر سال با توجه به برنامه سهساله و موجودی انجمن و برآورد عوائد سال بعد بودجه سال آینده راتنظیم و پس از تصویب نسخهای از آن را به اداره آبادانی و مسکن مربوطه تسلیم نماید. بودجه پس از تأیید کتبی اداره مذکور قابل اجرا است.
ماده ۵
[ویرایش]انجمن ده موظف است ضمن ارسال بودجه سال آینده گزارش عملیات سال جاری را نیز تهیه و به مسئول آبادانی و مسکن ارسال دارد.
ماده ۶
[ویرایش]انجمن ده موظف است دو ماه قبل از انقضای دوره قانونی خود گزارشی از اقدامات انجام یافته و در دست اجرای سهساله خود را تهیه ویک نسخه را در بایگانی انجمن نگاهداری و نسخه دیگر را به اداره آبادانی و مسکن مربوط ارسال نماید.
ماده ۷
[ویرایش]انجمن ده مکلف است قبل از برداشت هر نوع محصول و یا عوائد دیگر مشمول پرداخت دو درصد موقع و میزان و طرز پرداخت بدهی دودرصد هر صاحب درآمد را تعیین و برای وصول کتباً به کدخدا ابلاغ و برای اطلاع عمومی آگهی نماید.
ماده ۸
[ویرایش]هر گاه افراد نسبت به نظر انجمن اعتراض داشته باشند باید ظرف 15 روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را کتباً به شورای عمران بخش وانجمن ده تسلیم دارند.
ماده ۹
[ویرایش]شورای عمران بخش موظف است از تاریخ دریافت اعتراض حداکثر ظرف یک ماه به شکایت رسیدگی و نظر خود را به انجمن ده ومعترض کتباً اعلام نماید رأی شورای عمرانی بخش قطعی و لازمالاجرا است. در شورای عمران بخش نماینده اداره آبادانی و مسکن جانشین اداره کلامور اجتماعی و عمران دهات میباشد.
ماده ۱۰
[ویرایش]هر گاه اشخاص از پرداخت سهم خود در مدت یا مهلتی که انجمن ده تعیین مینماید استنکاف کنند کدخدا مراتب را به اداره آبادانی ومسکن مربوط اطلاع میدهد و اداره مزبور با مستنکف بر طبق آییننامه اجرایی وصول مالیاتهای املاک مزروعی عمل خواهد کرد.
ماده ۱۱
[ویرایش]کدخدا مأمور وصول عواید دو درصد میباشد و باید عواید مزبور را از بدهکار در مقابل رسید وصول و آن را ظرف سه روز به خزانهدار یاانباردار انجمن تحویل داده رسید دریافت نموده و مراتب را به اداره آبادانی و مسکن محل گزارش نماید.
ماده ۱۲
[ویرایش]هر گاه عواید مشمول دو درصد کلاً یا جزئاً به اجاره نقد یا جنس و یا توأماً واگذار شده باشد مستأجر موظف است بر طبق مقررات فوقدو درصد عواید را پرداخت و آن را از میزان مالالاجاره موضوع نماید.
ماده ۱۳
[ویرایش]انجمن ده مکلف است برای نگاهداری وجوه انجمن در نزدیکترین بانک افتتاح حساب نماید افتتاح حساب و برداشت از آن با امضایرییس و خزانهدار انجمن خواهد بود.
ماده ۱۴
[ویرایش]خزانهدار یا انباردار انجمن مکلف است وجوهی را که در مقابل تسلیم رسید از کدخدا دریافت میدارد به حساب انجمن در بانک تودیعکند.
ماده ۱۵
[ویرایش]در صورتی که عواید جنسی دریافت شود خزانهدار و انباردار مکلف است که عین جنس را در انبار مخصوص یا محل مناسبی بهمسئولیت خود نگاهداری نماید.
ماده ۱۶
[ویرایش]عواید جنسی باید در موقع مناسب و با رعایت صرفه و صلاح از طرف انجمن به فروش برسد شرکتهای تعاونی با تساوی شرایط در خریدجنس حق تقدم دارند.
ماده ۱۷
[ویرایش]خزانهدار یا انباردار انجمن ده مکلف است به منظور نگاهداری حساب درآمدهای نقدی و جنسی و حساب بانک کلیه ارقام و اقلامدریافتی و پرداختی را مرتباً با استفاده از راهنمایی مأمور آبادانی و مسکن در دفاتر مربوط ثبت نماید.
ماده ۱۸
[ویرایش]انجمن میتواند به منظور انجام و اجرای مخارج فوری و ضروری مورد تصویب تنخواهگردانی حداکثر معادل مبلغ پنج هزار ریال دراختیار خزانهدار بگذارد.
ماده ۱۹
[ویرایش]استفاده از حساب و برداشت از موجودی انجمن منحصراً برای اجرای برنامهها و مخارجی است که قبلاً به تصویب انجمن ده رسیده و دربودجه سالانه همان انجمن پادار شده باشد.
ماده ۲۰
[ویرایش]اسناد خرید و معامله انجمن را باید رییس و خزانه دارو کدخدا امضای نمایند و مسئول صحت آن هستند.
ماده ۲۱
[ویرایش]انجمن ده مکلف است پس از انقضای دوره قانونی خود کلیه دارایی و اموال و وجوه و عواید و صورت تعهدات انجمن را ضمن تنظیمصورت مجلس به مسئولان بعدی انجمن تحویل دهد و یک نسخه از آن را به اداره آبادانی و مسکن محل ارسال دارد.
ماده ۲۲
[ویرایش]وجوه انجمن و اموال منقول و غیر منقول و مستحدثاتی که از محل درآمدهای انجمن ایجاد میشود تحت نظارت و سرپرستی انجمن دهقرار داشته و افراد حق شخصی نسب به اموال مذکور ندارند درآمد حاصله از تأسیساتی که در دهات به وسیله قانون تشکیل انجمنهای ده تحصیلمیگردد به حساب درآمد انجمن منظور میشود.
ماده ۲۳
[ویرایش]انجمن ده مکلف است هر گونه درآمدی را که از طریق کمکهای بلاعوض مؤسسات و اشخاص اعم از نقدی یا جنسی و یا مصالح برایاجرای برنامههای عمرانی تحصیل مینماید به حساب انجمن ده منظور و در دفاتر خود عمل نماید.
ماده ۲۴
[ویرایش]وزارت آبادانی و مسکن کلیه دفاتر و فرمها و اوراق مورد لزوم انجمنهای ده را به صورت یکسان تهیه و در اختیار انجمنها خواهد گذارد.
ماده ۲۵
[ویرایش]هر گاه چند ده بخواهد برنامه عمرانی مشترکی تنظیم و به موقع اجرا بگذارد برنامه مزبور باید در جلسه مشترک انجمنهای دهات ذینفع کهبا راهنمایی مأمور آبادانی و مسکن تشکیل میشود به تصویب برسد و ضمن آن سهم هر یک از دهات در مخارج نیز معلوم گردد.
اینگونه برنامهها باید تحت نظر هیأتی مرکب از نمایندگانی که انجمنهای دهات ذینفع انتخاب و معرفی مینمایند با راهنمایی و نظارت مأمور ادارهآبادانی و مسکن اجرا شود و سهمیه هر ده در اختیار هیأت منتخب گذارده خواهد شد.
آییننامه فوق مشتمل بر بیست و پنج ماده در تاریخ روز دوشنبه بیست و هفتم خرداد ماه یک هزار و سیصد و چهل و هفت به تصویب کمیسیون آبادانیو مسکن مجلس سنا و در جلسه روز یکشنبه نهم تیر ماه یک هزار و سیصد و چهل و هفت شمسی به تصویب کمیسیون آبادانی و مسکن مجلسشورای ملی رسیده به استناد تبصره یک ماده یک قانون اصلاح قانون تأسیس وزارت آبادانی و مسکن قابل اجرا میباشد.
رییس مجلس شورای ملی - عبدالله ریاضی
منبع
[ویرایش]آییننامه وظایف انجمنهای ده در امور آبادانی و نوسازی روستاها