برگه:Majlis Melli 2.pdf/۷۶

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
بند سوم-دورهٔ دوم تقنینیه
–۳۱۰–
قانون ثبت اسناد

مادهٔ ۱۳۵ – هر ماه عشر مقرری هر یک از اجزاء ادارهٔ ثبت اسناد و عشر آنچه علاوه بر مقرری از عایدات بآنان داده می‌شود در صندوق عدلیه بعنوان ذخیره برای آنها محفوظ خواهد شد.

مادهٔ ۱۳۶ – هر گاه یکی از اجزاء مرتکب تقصیری شده که بر حسب این قانون مستلزم کسر مقرری او است از وجهی که برای او ذخیره شده تأدیه‌خواهد شد و در صورت عدم کفایت از مقرری آنان مسترد میشود.

مادهٔ ۱۳۷ – هر یک از اجزاء که تا آخر سال مرتکب تقصیری که موجب انفصال یا کسر مقرری است نشده بحسب تقاضای خود او نصف آنچه درآنسال برای او ذخیره شده باو داده می‌شود و در صورت انفصال یا وفات تمام ذخیره بعد از تأدیه حقوق متعلقه بآن بخود یا وارث او داده میشود.

تعرفۀ اعمال ادارۀ ثبت اسناد

مادهٔ ۱۳۸ – حقوقی که در ادارهٔ ثبت اسناد برای اعمال مقرره اخذ میشود از قرار تفصیل ذیل است:

(اول) برای ثبت اسنادیکه موضوع آنها عین مال غیر منقول است از قبیل قباله و بیع شرط و رهن و مصالحه‌نامه و هبه‌نامه و صداق‌نامه ووصیتنامه و وقفنامه و امثال آنها از هر یکتومان نیم شاهی دریافت میشود.

(دوم) از ثبت اسناد متعلقه به اموال منقوله از نقود و اجناس و منافع اعیان از قبیل تمسکات و اجاره‌نامه و فته طلب و قبض و صداق‌نامه و غیرها بهر یک تومانی ربع یک شاهی.

(سوم) برای ثبت کلیه اسنادیکه موضوع مالی ندارد از قبیل طلاقنامه و وکالتنامه و قرارنامه و استشهادنامه و امثال آنها بهر سندی دو قران.

(چهارم) برای دادن صورت ثبت دفتر بهر صفحه از دفتر دو قران.

(پنجم) برای دادن سواد سند بهر صفحه که نمونه آنرا وزارت عدلیه معین و اعلام مینماید دو قران.

(ششم) از تصدیق مطابقت سواد با اصل و تصدیق اصالت امضا و تصدیق اینکه در چه تاریخ سندی ثبت شده و تصدیق اظهار یا اقرار کسی که ازهر یکی دو قران.

(هفتم) از تصدیق هویت یا حیات کسی بهر یک چهار قران.